Ο Ακάρ απειλεί την Ελλάδα και τον Χαφτάρ

Ιδιαίτερα ενοχλημένος παρουσιάστηκε ο Χουλουσί Ακάρ με αφορμή το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

 

“Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά κατηγόρησε την Αθήνα σημειώνοντας ότι “οι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και εναντίον του Χαλίφα Χαφτάρ, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελέσουν “νόμιμους στόχους” στην περίπτωση που θα επιχειρήσουν να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Reuters, κατά την επίσκεψή του σε τουρκικά στρατεύματα στην Τρίιπολη, ο Ακάρ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ και οι υποστηρικτές του “δεν θα έχουν πού να κρυφτούν” αν επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν στόχους της Άγκυρας “παντού”.

Η Τουρκία αποτελεί τον κύριο ξένο υποστηρικτή της διεθνούς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη, η οποία επί σειρά ετών βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του στρατάρχη Χαφτάρ.

Τον περασμένο Οκτώβριο GNA και LNA υπέγραψαν συμφωνία εκεχειρίας και τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να προωθούν έναν πολιτικό διάλογο με στόχο τις εκλογές μέσα στο 2021 ως λύση του λιβυκού ζητήματος.

SHARE