Ο Α.Τσίπρας στο Γαλάτσι -Προοδευτική Συμμαχία με Ραγκούση, Κόκαλη, Μπίστη, Τζουμάκα…

 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα κορυφωθεί σήμερα η Πανελλαδική Συνάντηση  στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.”Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Πριν τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσουν και οι:

Αδαμίδης Γιώργος, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Κατριβάνου Bασιλική, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Κατσέλη Λούκα, πρώην υπουργός (παρέμβαση μέσω video)

Κουτσονάσιος Χρήστος, «ΠΡΑΤΤΩ»

Μπίστης Νίκος, πρώην υφυπουργός, Γέφυρα

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία

Παναγιώτου Παναγιώτης, δημοσιογράφος, Γέφυρα

Πενταγιώτη Νατάσα, Κίνηση Πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ» (Πέτρος Κόκαλης)

Ραγκούσης Γιάννης, πρώην υπουργός

Ρεπούση Μαρία, πρώην βουλευτής, Γέφυρα

Ρώσσης Λάμπρος, εκπρόσωπος «Χάρτα 19»

Τζουμάκας Στέφανος, πρώην υπουργός

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

Όσο η κρίση στην Ευρώπη βαθαίνει και όσο η Ακροδεξιά εξελίσσεται σε πραγματική απειλή για τις κοινωνίες, τόσο πληθαίνουν οι δυνάμεις που συμφωνούν ότι είναι αναγκαίος ένας άλλος δρόμος. Ένας δρόμος απαλλαγμένος από τα δόγματα που κυριάρχησαν τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες και που έθεταν τις ανάγκες των αγορών πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων.

Ένας δρόμος που θα συνδέσει ξανά την Ευρώπη με αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η προστασία της εργασίας και του κοινωνικού κράτους, η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Πρώτον, για να αποκτήσουν ξανά οι κοινωνίες ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον. Και δεύτερον, γιατί, για να κλείσουμε τον δρόμο στην Ακροδεξιά και τον φασισμό, πρέπει να νικήσουμε τον νεοφιλελευθερισμό. Το σύστημα που καταναλώνει ανθρώπινους και κοινωνικούς πόρους και παράγει ανασφάλεια, απόγνωση και ανισότητες.

Για την Ελλάδα, μετά από οχτώ χρόνια κρίσης, το θέμα τίθεται ακόμα πιο επιτακτικά. Θα την παραδώσουμε στους φανατικούς της επισφαλούς απασχόλησης, του αφορολόγητου πλούτου και του ασφαλιστικού Πινοσέτ; Ή θα διαμορφώσουμε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα την θωρακίζει κοινωνικά και θα την εκσυγχρονίζει θεσμικά; Αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα των εκλογικών αναμετρήσεων που έχουμε μπροστά μας.

Είναι λοιπόν σήμερα αναγκαίο να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συμπόρευση ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις. Και ακόμα περισσότερο αναγκαίο, αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με την κοινωνία, τον κόσμο της εργασίας, τους νέους ανθρώπους, ώστε να εκφραστεί μια μεγάλη και δυναμική προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία. Πρώτο βήμα για την προσπάθεια αυτή είναι η Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία.

 

SHARE