Ντόρις Ντέι: Η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ άφησε σε ζώα περιουσία 199 εκατ.δολαρίων

Η κυριακάτικη Bild γράφει ότι η θρυλική σταρ του Χόλιγουντ Ντόρις Ντέι που έσβησε την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία 97 ετών, άφησε την τεράστια περιουσία της, 199 εκατ. δολάρια(!) σε ζώα.

Αν και παντρεύτηκε τέσσερις φορές στη διάρκεια της ζωής της, η Ντόρις Ντέι δεν είχε κάποιο σύντροφο, όταν άφησε την τελευταία της πνοή από λοίμωξη του αναπνευστικού , αφού είχε πάρει διαζύγιο από τον τελευταίο άνδρα της, Μπάρι Κόμντεν το 1982. Στη διάρκεια τoυ γάμου τους, ο Κόμντεν είχε παραπονεθεί ότι η Ντέι ενδιαφερόταν περισσότερο για τα «ζώα φίλους της» παρά για τον ίδιο.

Κι είναι αλήθεια ότι η Ντόρις Ντέι λάτρευε τα ζώα και ίδρυσε μάλιστα το 1978 το Doris Day Animal Foundation. Παραμένει, όμως, ασαφές αν έχει αφήσει όλα της τα χρήματα στο ίδρυμα αυτό, αν και αυτό ακριβώς υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα. Άλλωστε η Ντέι φέρεται να είχε γράψει πριν από χρόνια σε διαθήκη της ότι «έχει φροντίσει καλά όλα τα αγαπημένα της».

Αποτέλεσμα εικόνας για ντορις ντει

Αν και είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πολλά χρόνια και εμφανιζόταν μόνον στα γενέθλιά της στο μπαλκόνι της, η Ντόρις Ντέι είχε στρέψει το ενδιαφέρον της στα περίπου 40 ζώα της, μια αγάπη που ξεκίνησε από την αφοσίωση που της είχε δείξει ο σκύλος της Tiny, όταν η 15χρονη τότε Ντέι τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι της σ’ ένα ατύχημα. Έκτοτε το μεγαλύτερο μέρος της στοργής της απολάμβαναν οι σκύλοι, οι γάτες, τα άλογα και οι παπαγάλοι της.

Μια αφοσίωση που είχε προκαλέσει την αντίδραση του μοναδικού εγγονού της, Ράιαν Μέλτσερ, γιου του μοναχογιού της Τέρι Μέλτσερ, ο οποίος πέθανε από μελάνωμα το 2004. Και μπορεί ο 37χρονος που εργάζεται στους Sotheby’s να μην ήγειρε ακόμη αξιώσεις για την τεράστια περιουσία της γιαγιάς του, αλλά ο μάνατζερ της Ντόρις Ντέι του είχε απαγορέψει να την επισκεφθεί τις τελευταίες μέρες της ζωής της.

Ο Μέλτσερ υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα η διανοητική κατάσταση της γιαγιάς του δεν ήταν καλή, γεγονός που όπως λέει εκμεταλλεύτηκε ο μάνατζέρ της Μπομπ Μπασάρα και ως οικονομικός διευθυντής του Doris Day Animal Foundation απέλυσε πολλούς εργαζομένους και τους αντικατέστησε με συγγενείς του.

SHARE