Ντάμιαν Κόουπ: OΠΑΠ είναι ισχυρή εταιρεία με υγιή ισολογισμό που θα ανακάμψει δυναμικά

Στις σημαντικές επιτυχίες της περυσινής χρονιάς, αλλά και στις ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού εστίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ  Ντάμιαν Κόουπ, μιλώντας στους αναλυτές, κατά την τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της χρήσης του 2019.

Για το σύνολο του 2019, Ο ΟΠAΠ σημείωσε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους σχεδόν 1,612 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 4,7% σε σχέση με τη χρήση του 2018. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 16,7%, φτάνοντας στα 412,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 41,2%, φτάνοντας στα 202,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019. Σημειώνεται ότι ο ΟΠAΠ έχει ήδη καταβάλει προς τους μετόχους έκτακτο μέρισμα ύψους 1 ανά μετοχή, από τις 10 Φεβρουαρίου 2020.

«Σίγουρα, έχουν διαμορφωθεί έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες του 2019, σε συνδυασμό με το σχεδιασμό και τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο OΠΑΠ είναι μια ισχυρή εταιρεία, με υγιή ισολογισμό, που μπορεί να ανακάμψει δυναμικά», δήλωσε ο κύριος Κόουπ.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ – στο τέλος Μαΐου, ο κύριος Κόουπ σημείωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή που ηγήθηκα στον OΠΑΠ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο και τους μετόχους για τη στήριξη τους και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν σε αυτή την περίοδο έντονης δραστηριότητας. Επίσης, θα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους πράκτορες, τους προμηθευτές και όλους τους συνεργάτες που συνέβαλαν ώστε η Ομάδα του OΠΑΠ να πραγματοποιήσει το Όραμα 2020».

SHARE