Νόβακ Τζόκοβιτς: Ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση της Αυστραλίας για ακύρωση της βίζας 

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση των Αυστραλών για ακύρωση της βίζας και να λάβει μέρος στο Australian Open, που αρχίζει τη Δευτέρα.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Αυστραλία ακύρωσε τη βίζα του

Ο συνήγορός του Νίκολας Γουντ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, χαρακτηρίζοντας «εμφανώς παράλογη» την απόφασή του. Όπως είπε η βίζα ακυρώθηκε όχι γιατί ο Τζόκοβιτς ήταν ανεμβολίαστος, αλλά γιατί θα μπορούσε να δώσει ώθηση στο αντιεμβολιαστικό  κίνημα στην Αυστραλία. Σχολίασε πως ο Χοκ σκέφτηκε μόνο τις επιπτώσεις που θα έχει η παραμονή του Σέρβου τενίστα στη χώρα για το αντιεμβολιαστικό αίσθημα, αλλά δεν σκέφτηκε καθόλου ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο ισχυρός σε περίπτωση που απελαθεί. Πρόσθεσε δε ότι ο υπουργός στήριξε το σκεπτικό του σε ένα σχόλιο του Τζόκοβιτς που είχε γίνει το 2020.

Οι συνήγοροι του Τζόκοβιτς έχουν ζητήσει από το δικαστήριο, όπως είπε, να προχωρήσει σε πλήρη ακρόαση την Κυριακή – κάτι που αποδέχθηκε και η πλευρά των Αυστραλών. Ο Σέρβος πρωταθλητής δεν είναι υπό κράτηση. Ο νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στίβεν Λόιντ, εξέφρασε την πρόθεση να τεθούν ερωτήσεις στον Τζόκοβιτς το πρωί του Σαββάτου από εκπροσώπους της μεταναστευτικης πολιτικής και τότε να ληφθεί η απόφαση αν θα τεθεί υπό κράτηση. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε δεν υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία της απέλασης, ενώ θα επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να έχει κάθε επαφή με τους συνηγόρους του, ενόψει της κυριακάτικης διαδικασίας.

SHARE