Νομική Σχολή Αθηνών: Επίτιμος διδάκτορας ο Πρόεδρος της Γερμανίας

Σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσφωνώντας εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του ΕΚΠΑ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας , ο αναπληρωτής Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ναπολέοντας Ν. Μαραβέγιας, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή τελετή πιστοποιεί με τον πιο επίσημο ακαδημαϊκό τρόπο την εξαιρετική και δημιουργική σχέση που υπάρχει τόσο ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, όσο και ανάμεσα στις ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο χωρών.

Το Πανεπιστήμιο μας συμμετέχοντας στην απόδοση τιμής από τη χώρα μας σε προσωπικότητες της επιστήμης και της πολιτικής με πολλαπλή προσφορά στην υπόθεση της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, τιμά σήμερα στο πρόσωπο του κ. Στάινμαγερ, και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας», ενώ ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του αναφέρθηκε στον Σταϊνμάγερ ως «επιστήμονα και ως πολιτικό της Γερμανίας και της Ευρώπης, αλλά και ως φίλο της Ελλάδας, θερμό υποστηρικτή της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης στην Γερμανία, στην Ευρώπη και σε όλο τον Κόσμο».

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας από τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Z. Δρόσο, και η αναγόρευση του τιμωμένου με την ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Καθηγήτρια του Αστικού Δικαίου Καλλιόπη Αλ. Χριστακάκου-Φωτιάδη, και την περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Νομικής Σχολής, επίσης από την Κοσμήτορα της Σχολής.

4582177Ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες, καθώς και γενικότερα στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως επίσης, και στον λόγο του Αποστόλου Παύλου στον Άρειο Πάγο.

 

 

 
SHARE