Νίκος Ρωμανός: Αποφυλακίζεται, έδειξε καλή διαγωγή στη φυλακή

Με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Ρωμανός, καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράςκαι του μειώνει ποινή που του είχε επιβληθεί από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Η συγκεκριμένη ποινή είχε επιβληθεί στο Νίκο Ρωμανό για το αδίκημα της κατοχής και τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Πριν την εφετειακή απόφαση είχε προηγηθεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναγνωρίσει στον νεαρό κρατούμενο ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών».

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» (αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση) και καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 11 ετών. Επιπλέον, είχε καταδικασθεί σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ελαφρυντικά έχουν αναγνωριστεί και σε συγκατηγορούμενο του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος θα βρεθεί και εκείνος εκτός φυλακής. Ειδικότερα, πρόκειται για τον Αργύρη Νταλιο, η ποινή του οποίου έπεσε στα 20 χρόνια, από τα 22 που του είχαν επιβληθεί.

SHARE