Νέο πρότυπο Πιστοποίησης «Fish from Greece» για τα ψάρια Primus του Ομίλου Ανδρομέδα

H Ανδρομέδα είναι η πρώτη εταιρεία μέλος της ΕΛΟΠΥ που έλαβε πιστοποίηση από τον οργανισμό επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων TÜV AUSTRIA HELLAS, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιωτικού προτύπου Πιστοποίησης Fish from Greece, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛ.Ο.Π.Υ.) για την υπεύθυνη υδατοκαλλιέργεια και την ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των ελληνικών ψαριών.

Μετά την απόκτηση της Πιστοποίησης  Fish from Greece της ΕΛ.Ο.Π.Υ., η Ανδρομέδα  έχει πλέον την δυνατότητα να παράγει και να διακινεί στην αγορά τα ψάρια Primus, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί, με τη σήμανση (tag) Fish from Greece.

Η ελληνική παραγωγή υδατοκαλλιέργειας και τα ψάρια Fish from Greece αποτελούν εγγύηση φρεσκάδας και υψηλής περιεκτικότητας Ω3 λιπαρών οξέων.

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης πιστοποίησης που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι συμπεριλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους από ανεξάρτητους φορείς για τη διασφάλιση της τήρησης των 5 πυλώνων, που αφορούν:

  1. Κοινωνική ευθύνη στην ιχθυοκαλλιέργεια
  2. Ευζωία ιχθύων
  3. Υγεία ιχθύων
  4. Περιβάλλον εκτροφής & διαχείρισης ιχθύων
  5. Ασφάλεια τροφίμων
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Ανδρομέδα Α.Ε. κ. Γιώργος Φραγκούλης δήλωσε σχετικά: «η Πιστοποίηση Fish from Greece είναι η τυπική επικύρωση των περιβαλλοντικά υπεύθυνων και βιώσιμων Πρακτικών Υδατοκαλλιέργειας που ακολουθούνται εδώ και χρόνια από την εταιρεία και πρόκειται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες με πελάτες που αναζητούν premium προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας».
SHARE