Νέες απειλές από την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκίας με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ και λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση των Δένδια – Tσαβούσογλου στη Γενεύη, αναφέρει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο πλευρό των εχθρικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Παράλληλα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα ότι εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και μουσουλμάνους και υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα εφαρμόζει απάνθρωπες πρακτικές κατά της τουρκικής μειονότητας.

«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους απέναντι στην Τουρκία και να υποστηρίζει τις αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Η Τουρκία δεν ξέχασε ποτέ τις θηριωδίες της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.

Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία, η οποία πιστεύει στην ανάγκη να παίρνουμε μαθήματα ειρήνης και αδελφοσύνης και όχι εχθρότητας από την ιστορία, έχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας. Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι δεν θα ωφεληθεί από τη στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας.

Την καλούμε να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι το να προωθείς τη φιλία και την καλή γειτονία είναι ο μόνος τρόπος για να προάγουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας.

Από την άλλη, η θέση της Τουρκίας όσον αφορά στα γεγονότα του 1915 έχει τεθεί ξεκάθαρα από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Απριλίου 2014.  Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

H απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών

«Η επιμονή της Τουρκίας να διαστρεβλώνει την Ιστορία δεν αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Α. Γεννηματάς, σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.

«Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας.

Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής», ανέφερε ο κ. Γεννηματάς.

SHARE