Νέα ρεκόρ S&P -Nasdaq – Μηδένισε τις ζημιές του ιού ο Dow

Νέα ρεκόρ S&P και Nasdaq στη Wall Street, ενώ ο DJ πέτυχε να μηδενίσει τις απώλειες που είχε από το ξέσπασμα του κορονοιού, στον απόηχο της απόφασης της Fed για αλλαγή στρατηγικής, με μεγαλύτερη ευελιξία στις τιμές του πληθωρισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον σήμερα τροφοδότησαν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις καταναλωτικές δαπάνες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Κατά 1,9% ή $267,6 δισ. αυξήθηκαν οι προσωπικές δαπάνες τον Ιούλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σύγκριση με τον Ιούνιο.  Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα φτάσει στο 1,5%.

Επίσης, μικρή βελτίωση κατέγραψε και η ψυχολογία των Αμερικανών καταναλωτών τον Αύγουστο, παρά τον υψηλό αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με την τελική μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε άνοδο στις 74,1 μονάδες τον Αύγουστο από τις 72,5 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, διαμορφούμενος υψηλότερα από την προκαταρκτική μέτρηση που έκανε λόγο για οριακή βελτίωση στις 72,8 μονάδες.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,57% – 161 μονάδες, στις 28.655, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 3.507 μονάδες και ο Nasdaq  0,6% στις 11.695 μονάδες.

Στα αρνητικά στοιχεία, στα 79,32 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο. Ηταν σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που ανέμεναν οι αναλυτές, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Σε σύγκριση με τα 71 δισ. δολάρια του Ιουνίου, το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 8,3 δισ. δολάρια ή 11,7%. Σε ετήσια βάση κινήθηκε ανοδικά κατά $5,68 δισ. τον Ιούλιο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ Dow Jones 

Από τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στη σύνθεση του  Dow Jones. Μετά από 92 χρόνια παρουσίας, θα διαγραφεί η μετοχή της Exxon Mobil. Μαζί της θα αποχωρήσει η φαρμακευτική Pfizer και η Raytheon. Στη θέση τους εισέρχονται η εταιρεία λογισμικού Salesforce, η βιοτεχνολογική Amgen και η Honeywell, που δραστηριοποιείται στον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Με συγκρατημένες απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές – Δεύτερη ημέρα πτώσης

SHARE