Νέα πτώση χρυσού στα 1,700,70 δολάρια

Σε χαμηλό εννέα μηνών έκλεισε την Πέμπτη ο χρυσός, υπό την πίεση του ισχυρού δολαρίου και της αύξησης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έχασε  0,9% και έκλεισε  στα 1,700,70 δολάρια ανά ουγγιά.

“Ο χρυσός αντιδρά, όπως και οι υπόλοιπες βασικές αγορές, στην άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων”, τόνισε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold, μιλώντας στον ιστότοπο MarketWatch. “Και οι αποδόσεις των ομολόγων, βεβαίως, αντιδρούν στις δηλώσεις του προέδρου Powell, από τις οποίες έλειπε κάθε αναφορά στην αύξηση των αποδόσεων ή σε δέσμευση ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν χαμηλά. Αυτό που βλέπουμε είναι τα προεόρτια μιας μάχης μεταξύ της Fed και των χρηματοπιστωτικών αγορών”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες θα ζητήσουν από την κεντρική τράπεζα, αργά ή γρήγορα, να αναλάβει δράση για να ελέγξει την άνοδο των αποδόσεων.

“Στο τέλος είτε η Fed θα αναλάβει δράση είτε θα υπάρξει απώλεια αξιοπιστίας του δολαρίου, όμως και στα δύο σενάρια, ο χρυσός θα βγει ωφελημένος, απλώς τώρα υποφέρει λόγω της μεταβατικότητας της φάσης που διανύουμε”, κατέληξε.

SHARE