Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Την επόμενη εβδομάδα ο ΟΔΔΗΧ ετοιμάζει νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μετά και τη ραγδαία αποκλιμάκωση που έχουν σημειώσει οι αποδόσεις των ελληνικών τίτλων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το Δημόσιο θα αντλήσει 1-2 δισ ευρώ παρά το γεγονός έχει ήδη υπερκαλυφθεί το πρόγραμμα δανεισμού του 2019 από τις προηγούμενες τρεις εκδόσεις,

Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ με την έναρξη νέου QE τον Νοέμβριο και τα ακόμα πιο αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, καθώς και οι φόβοι γύρω από την παγκόσμια οικονομία, είναι παράγοντες οι οποίοι, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα διατηρήσουν ισχυρό το ενδιαφέρον των επενδυτών προς τα ομόλογα, ειδικά εκείνα που έχουν θετικές αποδόσεις. Οι ελληνικοί τίτλοι, παρά τη μεγάλη «βουτιά» των αποδόσεών τους και την επιστροφή του spread σε προ κρίσης επίπεδα (195 μ.β.), συνεχίζουν να έχουν τις υψηλότερες αποδόσεις στην Ευρωζώνη.

Το 10ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2019 με επιτόκιο 3,9% και κύριοι ανάδοχοι ήταν οι BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan.

Την Παρασκευή η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 1,35% ενώ η τιμή του στο 122,30

SHARE