Ναυτεμπορική-Εργαζόμενοι: Να ζήσει η τελευταία εν ζωή οικονομική εφημερίδα -Τι ζητάνε από τράπεζα-εργοδοσία

Τη συνέχιση της έκδοσης της «Ναυτεμπορικής», αλλά όχι σε βάρος των οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους ζητούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα σε ψήφισμά τους.

«Οι εργαζόμενοι στην τελευταία οικονομική εφημερίδα που έχει απομείνει, “Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ”, στηρίζουν τις προσπάθειες για τη συνέχιση της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας που αδιάλειπτα επί 95 χρόνια ενημερώνει τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο» αναφέρει το ψήφισμα και συνεχίζει:

«Η συνέχιση της έκδοσης δεν μπορεί ωστόσο να γίνεται σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν επί δύο σχεδόν χρόνια να εργάζονται και να πληρώνονται με καθυστέρηση έως και δύο μήνες».

«Βεβαρημένη με δανειακές και άλλες υποχρεώσεις τις οποίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει, η ιστορική εφημερίδα « H Ναυτεμπορική» οδηγείται σε ειδική εκκαθάριση. Απόφαση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουμε παρά τις δυσκολίες να κρατήσουμε ζωντανή την εφημερίδα, το site και το πιεστήριο, τα οποία αποτελούν σημαντικό πυλώνα ενημέρωσης και δημοκρατίας».

«Καλούμε την Τράπεζα και την εργοδοσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων, ζητώντας, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι δημοσιογράφοι θα πράξουν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες των Μέσων της ιστορικής εφημερίδας».

«Σε συνεργασία με τις Ενώσεις μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ), ζητάμε οι εργοδότριες και η Τράπεζα, να πράξουν όλα τα αυτονόητα για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και η μισθοδοσία, όροι εκ των ων ουκ άνευ για την συνέχιση έκδοσης αυτής της οικονομικής εφημερίδας»

SHARE