«Ναι» από το ΚΙΝΑΛ στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

ο Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δήλωσαν ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης και ο νέος υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος Κυριάκος Κυριάκος.

«Να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων»

«Θέλουμε να πέσει άπλετο φως για να αναδειχθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και να υπάρχουν για όλους», υπογράμμισαν για την υπόθεση Novartis και πρόσθεσαν ότι «οι πολιτικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι προφανείς, όμως, ποινικές ευθύνες που διερευνά η Προανακριτική Επιτροπή δεν έχουν προκύψει».

Τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Κινήματος Αλλαγής επισήμαναν ότι η Φώφη Γεννηματά με τη χθεσινή της δήλωση για την εικόνα αλληλοκατηγοριών εντός της Δικαιοσύνης εξέφρασε την αγωνία των πολιτών και την ανασφάλειά τους στη λειτουργία της.

«Ανοιχτό σε διάλογο το ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των αποδήμων»

Όσον αφορά στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη δυνατότητα ψήφου των αποδήμων, οι Χρηστίδης και Κυριάκος, διευκρίνισαν ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ανοιχτό σε διάλογο για τις απαιτούμενες συγκλίσεις και συναινέσεις με τα άλλα κόμματα, δεδομένου ότι χρειάζονται 200 ψήφοι για να ισχύσουν οι νέες ρυθμίσεις.

Αναφορικά με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη χαρακτήρισαν θετική και τυπική, γνωρίζοντας, όπως ειπώθηκε, «την επιθετικότητα του Τούρκου προέδρου».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Κυριάκος εξέφρασε ορισμένες πρώτες αισιόδοξες σκέψεις για την επανεκκίνηση της επικοινωνιακής στρατηγικής του Κινήματος Αλλαγής. «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να προχωρήσουμε όχι μόνο στην καθημερινότητα, αλλά με σταθερά στρατηγικά βήματα, δείχνοντας τα αντανακλαστικά μας και απευθυνόμενοι σε νεώτερα και πιο ειδικά κοινωνικά στρώματα».

Αύριο το απόγευμα και το Σάββατο, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, συνεδριάζει η Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική στρατηγική του κόμματος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την πολιτική προγραμματική Συνδιάσκεψη στο τέλος Νοεμβρίου.

SHARE