Ν. Ηλιόπουλος: «Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός της ΝΔ να περάσει ο Πτωχευτικός στα κρυφά»

«Ο βασικός σχεδιασμός της ΝΔ να περάσει ο νέος πτωχευτικός στα κρυφά ακυρώθηκε με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι, αντίθετα, έγινε μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή «από την οποία φάνηκε ότι η ΝΔ είναι πλήρως απομονωμένη στο Κοινοβούλιο, καθώς είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι πρόκειται για έναν Πτωχευτικό, «που ακόμα και το ΔΝΤ, στις πιο μαύρες μέρες της περιόδου ‪2012‬-14, ντράπηκε να προτείνει», σημειώνοντας: «Με αυτόν τον νόμο καταργείται πλέον οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας». Τόνισε δε ότι αυτός ο νόμος έρχεται μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, «όταν με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα ελληνικά νοικοκυριά το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έχουν χάσει 3,9 δισ. σε σχέση με τα εισοδήματα του ’19, όταν το 12% των εργαζομένων δουλεύουν για μισθούς έως 200 ευρώ, όταν η ανεργία προβλέπεται να ξεπεράσει το 20% και η ύφεση φτάνει το 10%». Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε ότι σε αυτές τις συνθήκες «μεγάλο τμήμα των πολιτών, που αντικειμενικά θα οδηγηθούν σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους, αντιμετωπίζονται πλέον γενικά από την κυβέρνηση ως στρατηγικοί κακοπληρωτές». «Σε μια τέτοια στιγμή εν μέσω πανδημίας αυτό το πτωχευτικό θα πετάει κόσμο στον δρόμο» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την αποστροφή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή για «εθνικισμό» σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε: «Η τοποθέτηση αυτή φαίνεται ότι πρώτα απ’ όλα δημιούργησε πρόβλημα στην ίδια την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κάνει εξωτερική πολιτική με “περικεφαλαίες”, το αποδείξαμε αυτό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αποτέλεσε στρατηγική διπλωματική ήττα του Ερντογάν στα Βαλκάνια… Η πρόταση για επέκταση στα 12 μίλια αφορά ξεκάθαρα στα χωρικά ύδατα νότια και ανατολικά της Κρήτης, είναι μία δυναμική διπλωματική πρόταση που αντιστοιχεί στη συγκυρία της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας».

Επίσης, υποστήριξε ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης θα έπρεπε να απολογηθεί με πολύ πιο ουσιαστικούς όρους για το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο από τα ηγετικά στελέχη των νεοναζί καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής». «Είτε κάποιοι μέσα στην αστυνομία βοήθησαν τον Χρήστο Παππά για να ξεφύγει είτε κάποιοι με τις αβλεψίες τους είναι ανίκανοι να κάνουν το αυτονόητο» παρατήρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE