Ν.Φίλης: Βαρύτατο πλήγμα στους αδυνάτους η περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου όποτε και αν γίνουν

 

 

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην πιθανότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να  επιμείνει στην ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων, επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει προς το παρόν ότι δεν έχει τεθεί στο τραπέζι το ενδεχόμενο ταυτόχρονης μείωσης. Όμως, είτε γίνουν το 2019 είτε το 2020, οι περικοπές αυτές, που θυμίζω ότι ψηφίστηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον αφόρητων πιέσεων για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, θα είναι, μαζί με την πλήρη εξαφάνιση του ΕΚΑΣ,  ένα βαρύτατο πλήγμα στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».

Με φόντο την προκλητική στάση της Τουρκίας, τάσσεται υπέρ της διαμόρφωσης συμμαχιών και συνιστά ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ενώ για τη φυλάκιση των 2 στρατιωτικών αναφέρει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Χαρακτηρίζει αναγκαστική τη συμμαχία με τον Πάνο Καμμένο και εκφράζει την επιθυμία η συμπόρευση με τον Στ. Θεοδωράκη και άλλους παράγοντες της Κεντροαριστεράς, στο Μακεδονικό, να επεκταθεί και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

 

 

 

SHARE