Ν.Φίλης: Γιατί δεν συνελήφθη ο Σαββίδης; Η διακοπή κατανέμει αδιακρίτως ευθύνη σε όλες τις ομάδες

 

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε τα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος άφησε αιχμές για…
το γεγονός ότι ο Ιβαν Σαββίδης δεν συνελήφθη όταν μπηκε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, αλλά και για την απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι «αυστηρή εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας εναντίον των πρωταγωνιστών των επεισοδίων είναι μονόδρομος και πρέπει ταχύτατα να ενεργοποιηθεί erga omnes. Και κάτι τέτοιο, δεν συνέβη, δυστυχώς, ακόμη κι όταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εισήλθε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο και αντί να συλληφθεί από την αστυνομία, αφέθηκε να προκαλεί και να απειλεί. Η κοινή γνώμη, φίλαθλη ή μη, δεν ανέχεται πια προέδρους ΠΑΕ και παράγοντες του αθλητισμού σε ρόλο “πιστολέρο” ή σερίφη, σε ρόλο αρχηγού οπαδικών στρατών ή σε ρόλο επίδοξου ιδιοκτήτη ολόκληρων πόλεων της χώρας. Ο χώρος του ποδοσφαίρου πρέπει να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις “μαφίες” που χρόνια τώρα τον λυμαίνονται. Η διακοπή του πρωταθλήματος και όσα μέτρα αποφασιστούν στο ενδιάμεσο, πρέπει να θωρακίσουν το ποδόσφαιρο από αυτές τις άθλιες καταστάσεις».

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι «επειδή υπήρξαν και στο παρελθόν αντίστοιχα περιστατικά βίας, τραμπουκισμών και διασυρμού των θεσμών στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί η αντιμετώπιση να θυμίζει “μια από τα ίδια”. Από αυτή την άποψη με προβληματίζει το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και φοβάμαι, μήπως δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία τελικώς, να υπάρξει συμψηφισμός ευθυνών και ατιμωρησία και έτσι να διασωθούν οι «νονοί» του ποδοσφαίρου σε βάρος βέβαια του αθλητισμού».

Τόνισε δε, ότι «χρειαζόμαστε τολμηρά βήματα, όπως για παράδειγμα, να εξεταστεί η θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιοκτησίας ΜΜΕ και ιδιοκτησίας αθλητικών ομάδων. Η διαπλοκή αυτή, αποτελεί μια από τις χειρότερες εκδοχές, καθώς επεκτείνεται και σε επιχειρηματικές πιέσεις ή και εκβιασμούς, καθώς και στη συγκρότηση πελατειακών δικτύων. Η Αριστερά έχει καθήκον να κόψει και αυτόν τον ομφάλιο λώρο, ο οποίος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αποτέλεσε άλλη μια αιτία να βυθιστεί η χώρα στην οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση. Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να συγκληθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και να επιληφθεί του θέματος»…

πηγη: stokokkino.gr

SHARE