Ν. Ανδρουλάκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ούτε τα “παιχνίδια” του κ.Τσίπρα για εκλογές με 100 νεκρούς την ημέρα

Θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας με 100 νεκρούς τη μέρα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ( Open) , ο Νίκος Ανδρουλάκης, επεσήμανε πως καταψηφίζει την κυβέρνηση για αυτό και το κόμμα του θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας αλλά δεν πρόκειται να αναμειχθεί ” σε μικροκομματικά παιχνίδια” ανάμεσα στη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ.  Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο και ανήθικο το αίτημα για εκλογές με 100 νεκρους την ημέρα,  εγκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη στρατηγικής και συνέπειας.

Σημείωσε πως εάν υπολόγιζε βάσει του κομματικού του συμφέροντος, θα ήθελε εκλογές αύριο το πρωί. Επέμεινε μάλιστα στην αυτόνομη πορεία του κόμματος, επαναλαμβάνοντας πως όταν προκηρυχθούν εκλογές θα είναι έτοιμο το ΚΙΝΑΛ με μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης:

-Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας προσθέτοντας ότι είμαστε στην 16η θέση εμβολιασμού στην Ευρώπη.

-Επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ με τη στάση του στη βουΛή δεν πρόκειται να παράσχει στήριξη στην κυβέρνηση. «Η θεωρία Μητσοτάκη για τεχνοκρατική κυβέρνηση με επάρκεια και επιτελικό κράτος δεν στέκεται», είπε.  Για τα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αυτόνομη πορεία, πρόβλεψε ότι στη βουλή θα εξελιχθεί μια τοξική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και έκλεισε λέγοντας με αφορμή τα γκάλοπ ότι είναι ικανοποιημένος αλλά η πρώτη και κύρια δημοσκόπηση είναι η λαϊκή ετυμηγορία.

-Πρότεινε:

1.Τη αναβάθμιση του υπουργείου Πολιτικής ΠροστασίαςΜε τη «Μήδεια» τα ίδια: Προετείνω το υππρυγείο να γίνει πραγματικό στρατηγείο

2. Στόχους ανθεκτικτότητας ώστε να παραμένουν κάθε φορά οι Υποδομές ανοικτές (πχ δίκτυο ενέργειας, αερδρόμια κα)

3. Να αναβαθμιστεί η Πυροσβεστική , «βασική δομή, όχι πελατειακές λογικές».

4.Να υπάρξουν Σχέδια Πολιτικής Προστασίας για όλα τα φυσικά φαινόμενα βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών. Δομή ξεκάθαρη.

Για την πρόταση μομφής εξήγησε στη συνέχεια ότι «εμείς δεν κάνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά αντιπολίτευση και προτάσεις που βελτιώνουν την ζωή των πολιτών. «Δεν ασχολούμαστε με την στρατηγική του Τσίπρα. Αξιολογούμε αρνητικά την διαχείριση Μητσοτάκη». Για τα σενάρια περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει αυτόνομη πορεία, πρόβλεψε ότι στη βουλή θα εξελιχθεί μια τοξική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη και έκλεισε λέγοντας με αφορμή τα γκάλοπ ότι είναι ικανοποιημένος αλλά η πρώτη και κύρια δημοσκόπηση είναι η λαϊκή ετυμηγορία.

Νωρίτερα, πηγές του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφεραν πως “Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθειά του να βρει σωσίβιο για τον ίδιο, ρίχνει σωσίβιο και στον κ. Μητσοτάκη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

“Καλοδεχούμενη” χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλιόπουλος την υπερψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας αλλά καλεί τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ “να εξηγήσει στους πολίτες αφού καταψηφίζει την αποτυχημένη κυβέρνηση γιατί δε θέλει εκλογές”.

Η ΝΔ

“Ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη”.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΑΛ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

“Οι αποψινές πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο”, απαντάει το ΚΙΝΑΛ στις αντιδράσεις των δύο κομμάτων μετά τη συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη στο OPEN, τα οποία διερωτώνται πως συμβαδίζει το “ναι” στην πρόταση δυσπιστίας με το “όχι” σε εκλογές.

Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει “αναμενόμενη” την ενόχληση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, “γιατί εκλαμβάνουν την πολιτική ως άγονη αντιπαράθεση και ακραία πόλωση. Απορούν δήθεν πώς είναι δυνατόν να μη στηρίζουμε την Κυβέρνηση μετά την αποτυχημένη διαχείριση και αυτής της κρίσης, που οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και να μη ζητάμε εκλογές μέσα στην έξαρση της πανδημίας, ενώ θρηνούμε δεκάδες συνανθρώπους μας καθημερινά”.

“Τις απορίες τους θα λύσει ο ελληνικός λαός, όταν έρθει η ώρα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας – Έγινε αποδεκτή – Αύριο η συζήτηση

SHARE