Μυτιλήνη: Μετανάστες ανέτρεψαν τη βάρκα τους – Πνίγηκε ένα παιδί!

Με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού έφτασε μέχρι τα ελληνικά χωρικά ύδατα το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μια βάρκα με 48 μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια.

Όταν ένα σκάφος του Λιμενικού προσέγγισε τη βάρκα με τους μετανάστες, τα 48 άτομα ανέτρεψαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα για να εξαναγκάσουν τα στελέχη του Λιμενικού να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν στη Λέσβο. Όλα αυτά έγιναν δίπλα στην τουρκική ακταιωρό που παρακολουθούσε ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπως υποχρεούνται από το διεθνές δίκαιο. Επειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του Λιμενικού 47 άτομα ανασύρθηκαν σώα, ενώ δυστυχώς ένα παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης χωρίς τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Ακόμη ένα παιδί από το σύνολο των 48 νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το περιστατικό που σημειώθηκε περίπου στις 8:30 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του αεροδρομίου της Λέσβου δείχνει ότι οι Τούρκοι δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν ακόμη και πνιγμούς μικρών παιδιών για να πλημμυρίσουν την Ευρώπη με μετανάστες και να προβάλλουν τον ισχυρισμό τους ότι η Ελλάδα αδιαφορεί για την ζωή μεταναστών.

SHARE