Μπράβο Σταύρο! Δίνει για υποτροφίες φοιτητών τα 500 χιλιάρικα της κρατικής χρηματοδότησης

Σήμερα το απόγευμα, Το Ποτάμι ανακοίνωσε, πως, δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, σε συνάντηση φίλων του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Χυτήριο της Ιεράς Οδού στην Αθήνα.

Το ποσό της δωρεάς  αντιστοιχεί ουσιαστικά στα 450.000 ευρώ που έλαβε ως κρατική χρηματοδότηση στις 21 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε πως είναι εδώ και μέρες σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο για να μεταφερθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 500.000 από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του ιδρύματος. Η δωρεά γίνεται με την δέσμευση του Πανεπιστημίου ότι το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες για νέους επιστήμονες.   
«Με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή εγκεφάλων στο εξωτερικό», τόνισε. «Για άλλη μια φορά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το Ποτάμι» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας αυτό που συχνά έλεγε και όταν ίδρυσε το Ποτάμι: «Είμαστε όλοι εθελοντές – είμαστε όλοι περαστικοί από την πολιτική». «Κανείς ποτέ στο Ποτάμι δεν αμείφθηκε για την συμμετοχή του. Έχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε θα τις βρούμε», ανεφερε.
Και πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε αργόσχολοι και γραφειοκράτες που θα αμειβόμαστε από το κομματικό ταμείο για να κατεβάζουμε ιδέες».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την ερώτηση αν η απόφαση αυτή σημαίνει και την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι συζητούν όλες τις απόψεις και τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

SHARE