Μπουλούτας (ΕΛΛΑΚΤΩΡ): Τέλος οι αρνητικές εκπλήξεις – Τον Ιούλιο θα ολοκληρωθεί η ΑΜΚ

Τον Ιούλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 121 εκ. ευρώ της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νέου CEO Ευθύμιου Μπουλούτα.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές σημείωσε ότι προς το τέλος του Ιουνίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να εγκρίνει την αύξηση.

Εξάλλου, ο κ. Μπουλούτα, μετά από ερωτήσεις των αναλυτών, σημείωσε πως δεν βλέπει άλλες αρνητικές εκπλήξεις από τον τομέα των κατασκευών, ο οποίος να σημειωθεί ότι ευθύνεται και για τις ζημιογόνες χρήσεις του ομίλου.

Αναφορικά με τον τρόπο αποπληρωμής της χρηματοδότησης – γέφυρα, του ομολόγου των 50 εκ. ευρώ, ο CEO είπε πως τα κεφάλαια θα αντληθούν από τα έσοδα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αλλά και από εκείνα που θα στηρίξουν την ομαλή εκτέλεση των υφιστάμενων και των νέων συμβάσεων για έργα της Άκτωρ.

Επίσης ο CEO στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε πως η θυγατρική ΗΛΕΚΤΩΡ ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο των 49 εκ. ευρώ της αναβάθμισης του εργοστασίου της μηχανικής ανακύκλωσης στη Φυλή. Υπενθυμίζεται ότι τον διαγωνισμό διεκδίκησε το σχήμα «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – W.A.T.T. A.E. – ENVIROPLAN – ΑΡΣΗ Α.Ε.».

Σε σχέση με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου, στο τέλος του πρώτου τριμήνου ανήλθε στα 1,7 δις. ευρώ. Τα 686 εκ. ευρώ προέρχονται από την Ελλάδα, 785 εκ. ευρώ από τη Ρουμανία και τα 185 εκ. ευρώ από το Κατάρ. Στη διάρκεια του τριμήνου η ΑΚΤΩΡ υπέγραψε δύο συμβάσεις συντήρησης της Εγνατίας Οδού (39 εκατ. ευρώ), την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε Ξάνθη και Δράμα (17 εκατ. ευρώ) ενώ έχει επιλεγεί ως προσωρινός ανάδοχος για τα δίκτυα αποχέτευσης σε Ραφήνα – Πικέρμι και Σπάτα – Αρτέμιδα (32 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση σημείωσε για τον τομέα των ΑΠΕ πως αναμένει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το χαρτοφυλάκιο των 493 MW. Επίσης έκανε γνωστό πως μετά το 2023 θα παραθοδούν πρόσθετα αιολικά ισχύος 88 MW.

SHARE