Μπλόκο από ΝΔ-ΚΙΛΑΛ στις αλλαγές κορυφαίων στη Δικαιοσύνη

Δεκτό έγινε το αίτημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του ΚΙΝΑΛ  να “παγώσουν” οι διαδικασίες επιλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και πλήρωσης θέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Υπενθυμίζεται πως χθες με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήριζε “στρατηγική ήττα να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Με απόφαση του ΠτΒ υπήρξε αναβολή της διαδικασίας ακρόασης των υποψηφίων στην Διάσκεψη της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε επιλέξει να εκκινήσει αρκετά νωρίς την διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρότι οι θητείες τελειώνουν στις 30 Ιουνίου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

“Στρατηγική ήττα είναι να οδηγείσαι σε διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 30 Ιουνίου, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος. Παρά τις αντίθετες αλαζονικές διακηρύξεις σου.

Στρατηγική ήττα είναι να χάνεις τη δυνατότητα επιλογής των προσώπων που θα καλύψουν τις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης μετά τις 30 Ιουνίου.

Στρατηγική ήττα είναι να μη μπορείς να ελέγξεις τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές. Ούτε την εκλογή του επόμενου ΠτΔ. Ούτε την τελική φάση της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υποχρέωση της Δημοκρατικής Παράταξης που εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής είναι να μετατρέψει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε δική της στρατηγική νίκη. Πρώτον, για το μέλλον του τόπου, για τον προγραμματικό προσανατολισμό της χώρας, για την προστασία του Συντάγματος και την αναβάθμιση των θεσμών. Και, δεύτερον, για την έκφραση της ίδιας της ιστορικής Δημοκρατικής Παράταξης χωρίς ευτελείς απόπειρες εισοδισμού”

SHARE