Μπαίνει στην τελική φάση δοκιμών το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson ξεκίνησε  σε 60.000 άτομα την τελική φάση δοκιμών ενός εμβολίου μιας δόσης για την Covid-19, το οποίο, πιθανώς, θα απλοποιούσε τη διανομή εκατομμυρίων δόσεων σε σύγκριση με αυτά που αναπτύσσουν κορυφαίες ανταγωνιστικές εταιρείες και απαιτούν δυο δόσεις.

Η φαρμακευτική εταιρεία αναμένει τα αποτελέσματα της δοκιμής της τρίτης φάσης έως το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, δήλωσε ο Dr. Πολ Στόφελς, επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Johnson & Johnson

«Τα οφέλη ενός εμβολίου μίας δόσης είναι δυνητικά προφανή όσον αφορά τις μαζικές εκστρατείες ανοσοποίησης και τον παγκόσμιο έλεγχο της πανδημίας», δήλωσε ο Dr Νταν Μπάρουχ, ερευνητής εμβολίων του Χάρβαρντ, που βοήθησε στο σχεδιασμό του εμβολίου .

Η τελική δοκιμή  θα πραγματοποιηθεί  στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Κολομβία, το Μεξικό και το Περού. Η εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις το 2021 και περισσότερες μετά από αυτό, δήλωσε ο Στόφελς.

Ο στόχος της δοκιμής είναι να ελέγξει εάν το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει μια μέτρια έως σοβαρή εκδήλωση Covid-19 μετά από τη χορήγηση μιας δόσης, ενώ θα εξετάσει επίσης εάν το εμβόλιο μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ασθένειες που απαιτούν ιατρική παρέμβαση και εάν μπορεί να αποτρέψει, επίσης, ήπιες περιπτώσεις του ιού.

SHARE