Μοτοδυναμική: Βελτίωση πωλήσεων και κερδοφορίας

Στο ποσό των 57,2 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μοτοδυναμική (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το 2018 έναντι 54,5 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση 4,9%. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche), εξωλέμβιων (Yamaha) καθώς και οι διεθνείς δραστηριότητες (Ρουμανία, Βουλγαρία) παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη ενώ οι πωλήσεις δικύκλων (Yamaha) μετά την έντονη ανάπτυξη των τελευταίων ετών παρουσίασαν μια σταθεροποιητική τάση. Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μοτοδυναμική το 2018 ανήλθε σε 59,5 εκατ. ευρώ.

Σημαντική βελτίωση στην κερδοφορία παρουσίασε ο Όμιλος (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) το 2018, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται σε 2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 23,4% έναντι του 2017 και τα κέρδη προ φόρων σε 1,5 εκατ. ευρώ με αύξηση 35,5%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Δεκέμβριος (λόγω της έντονης εποχικότητας) για την δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων είναι ζημιογόνος και έτσι η ενοποίησή του στα αποτελέσματα του Ομίλου έχει αρνητική επίδραση. Με την ενοποίηση της Λάϊον Ρένταλ, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 746.000 ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων σε 186.000 ευρώ.

Η διαχρονική εστίαση στην βελτιστοποίηση των ταμιακών ροών είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου (εξαιρουμένης της Λάϊον Ρένταλ) στα επίπεδα των 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ με την απόκτηση της Λάϊον Ρένταλ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 23,4 εκατ. ευρώ.

stigmiotypo_apo_2019-04-08_12-33-56.png

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Το 2018 ήταν ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά στην σταθερή πορεία ανάκαμψης των τελευταίων ετών. Ακόμα σημαντικότερο, ήταν η χρονιά που ο Όμιλος πραγματοποίησε την μεγαλύτερή του επένδυση μέχρι σήμερα, διαφοροποιώντας τις δραστηριότητές του και εισερχόμενος σε ένα αναπτυσσόμενο κλάδο όπως αυτός της ενοικίασης αυτοκινήτων. Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προκλήσεις αναδιάρθρωσης και ενσωμάτωσης της νέας επένδυσης και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, προχωράμε με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία».

SHARE