Μοσκοβισί για πρωτογενές πλεόνασμα: Η απόφαση ανήκει στο Eurogroup

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Eurogroup, στην ατζέντα του οποίου είναι η Ελλάδα, μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Θα συζητήσουμε την Ελλάδα στη βάση της έκθεσης της Επιτροπής», δήλωσε ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup. «Θα αξιολογήσουμε την πρόοδο, τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και τις προκλήσεις», συμπλήρωσε προσερχόμενος. Με δεδομένη την αλλαγή της κυβέρνησης «θα επανέλθουμε σε αυτό το θέμα σύντομα, με τη νέα κυβέρνηση», δήλωσε ακόμη ο Πορτογάλος.

Μοσκοβισί: Το Eurogroup αποφασίζει

Ο Πιερ Μοσκοβισί ρωτήθηκε για τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος και κλήθηκε να εκφράσει την άποψη της Κομισιόν για το θέμα. Ομως, ο Επίτροπος Οικονομικών θύμισε ότι η απόφαση για τον στόχο του 3,5% έχει ληφθεί από το Eurogroup και μόνο αυτό μπορεί να την αλλάξει.

«Πρέπει να εξετάσουμε τη νέα κατάσταση. Υπήρξαν υποσχέσεις στην προεκλογική καμπάνια από τον κ. Μητσοτάκη. Τώρα είναι πρωθυπουργός και του εύχομαι επιτυχία, ιδιαίτερα στην οικονομία και τη δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας. Θα συζητήσουμε με τον καιρό για συγκεκριμένα θέματα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ενόψει της συζήτησης για την έκθεση της Κομισιόν, στο Eurogroup, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι παρότι μένουν να γίνουν πολλά, η Ελλάδα έχει κάνει μια καλή αρχή μετά το πρόγραμμα και συμπλήρωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ο σωστός δρόμος. Σε ό,τι αφορά τις εθνικές εκλογές, διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν θα είναι όπως πάντα δίπλα σε κάθε κυβέρνηση.

SHARE