Μητσοτάκης-Θεσσαλονίκη: Νίκη για τη μεγάλη αλλαγή – Ενώνω τους Έλληνες

«Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλοι μαζί ιστορία», τόνισε στο ξεκίνημα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Μακεδονία μίλησε. Παίρνω δύναμη από την αγάπη σας και υπόσχομαι να την ανταποδώσω, με αλήθεια, με δουλειά, με αποτέλεσμα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα κάνουμε την Κυριακή το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, συμπλήρωσε. Η Ελλάδα θα γίνει μπλε το βράδυ της Κυριακής και δεν είναι μόνο το μπλε της παράταξης, είναι το μπλε της πατρίδας.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι για τη νεολαία. Είναι για να έχετε εσείς ένα μέλλον καλύτερο από τους γονείς σας, σημείωσε, απευθυνόμενος στους νέους.

«Ακουσα τη φωνή των Ελλήνων, την προσμονή ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτή τη χώρα. Εχει έλθει η ώρα οι πολίτες να θέσουν τέλος στην παράλογη υπερφορολόγηση, να δώσουν τη δική τους απάντηση σε εκείνους που τους ταπείνωσαν στις Πρέσπες και τους ζητούν και τα ρέστα, ονομάζοντας την πλειοψηφία των Ελλήνων φασίστες», υπογράμμισε.

Μάθαμε από τα λάθη μας

Η χώρα σήμερα ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε όλοι Νέα Δημοκρατία, είναι ώρα ευθύνης, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων. Η σημερινή ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη, είναι ανανεωμένη. Το ευρωψηφοδέλτιό μας συνδυάζει την εμπειρία με τη φρεσκάδα, γιατί η ΝΔ άλλαξε και μπολιάστηκε με νέες ιδέες.

Είμαι πολύ περήφανος που έκανα πράξη δυο απαράβατες αρχές μου, την αξιοκρατία και τις ίσες ευκαιρίες.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, ευθύνη να ενώσω τους Ελληνες και να γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η συμφωνία των Πρεσπών και η Αλβανία

Νιώθω και εγώ Μακεδόνας, όπως Μακεδόνες νιώθουν όλοι οι Ελληνες μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα, ταυτότητα και εθνότητα στους γείτονες, λέγοντας «ναι», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η αποδοκιμασία του κόσμου θα πρέπει να είναι έμπρακτη και να είναι στην κάλπη της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που ο Κώστας ο Καραμανλής και ο Αντώνης ο Σαμαράς είπαν όχι. Εβαλε το εθνικό συμφέρον στη ζυγαριά των δικών του επιδιώξεων. Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση. Στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφώνησα ακόμη και με ισχυρούς ευρωπαίους και έγινα δυσάρεστος γιατί έβαλα μπροστά το καλό της χώρας μου.

Το καθήκον μου είναι τώρα να προστατεύσω τη χώρα από τις συνέπειες μιας πολύ κακής ιστορίας. Για αυτό εξήγγειλα μια πολύ μεγάλη καμπάνια για προβολή της Μακεδονίας μας σε όλο τον κόσμο, σημείωσε, προσθέτοντας ότι μαζί με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα θα σχεδιαστεί μια δέσμη μέτρων για να προστατευθούν τα ελληνικά προϊόντα.

Επίσης, πρόσθεσε, «κρατώ πάντα ανοιχτό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και αν δεν γίνουν σεβαστά, να ξεχάσει η Αλβανία την Ε.Ε».

Τέλος, είπε ότι θα πολεμήσει για την προστασία των συνόρων μας, «η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι. Η Ελλάδα χρειάζεται μια υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, χωρίς ακρότητες και κούφια λόγια. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη που διασφάλισε πάντοτε τα εθνικά συμφέροντα από το 1974 και μετά».

Η οικονομία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε τους έξι μεγάλους στόχους που έθεσε προ οκταμήνου από το βήμα της ΔΕΘ.

«Μίλησα για μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, με νέες καλοπληρωμένες δουλειές που θα αναστήσουν την μεσαία τάξη. Για ένα κράτος που θα προστατεύει τους πολίτες από τους εγκληματίες και τις μολότοφ.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να σπουδάζουν χωρίς μολότοφ, για αυτό θα καταργήσουμε το άσυλο, ώστε να επιστραφούν τα πανεπιστήμια στους φοιτητές και τους καθηγητές», είπε.

Το δίλημμα της κάλπης

«Με την ψήφο μας παίρνουμε θέση. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Επιλέγουμε την προκοπή ή την ταπείνωση; Την ενότητα ή το διχασμό;», έθεσε το δίλημμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Γι’αυτό δεν έχουν θέση χαμένες ή χαλαρές ψήφοι. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα ή ίσες αποστάσεις. Ή με τη ΝΔ του αύριο ή με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες.

Διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθούς – χαμηλοσυνταξιούχους

Μόνο η ανάπτυξη θα φέρει καλύτερους μισθούς και αυξήσεις στις συντάξεις. Θα πολεμήσουμε τη φτωχοποίηση με κάθε τρόπο. Θα δίνουμε διπλάσιες αυξήσεις σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους σε μόνιμη βάση, όχι την τελευταία στιγμή, πριν από τις εκλογές. Θα διατηρήσουμε το αφορολόγητο εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είδα ότι με υπουργική απόφαση δόθηκαν οι συντάξεις του Ιουνίου σήμερα. Μέχρι την Κυριακή είναι ικανοί να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου. Δεν θα αλλάξει τίποτα όμως. Οι συνταξιούχοι θα στείλουν το λογαριασμό στο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της Κυριακής.

Επίσης, μειώνουμε τη φορολογία για όλους. Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής πηγαίνει από το 22% για 9% για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ.

Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού με κυβέρνηση της ΝΔ. Και απαντάμε και στο δημογραφικό. 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.

Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται από το 28% στο 20% σε δυο χρόνια και ο φόρος στα μερίσματα στο 5%, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για το ΦΠΑ είπε ότι θα μειωθεί στο 11% και 22% από 13% και 24% σήμερα, ενώ έκανε λόγο και για μείωση του ΕΝΦΙΑ για κάθε ελληνικό νοικοκυριό κατά 30%.

Μητσοτάκης: Αναλαμβάνω την ευθύνη να ενώσω τους Έλληνες και να γράψουμε μαζί ιστορία

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Ο ένθερμος χαιρετισμός του Κώστας Καραμανλή με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα

SHARE