Μητσοτάκης: Θα εξετάσουμε οποιαδήποτε συμφωνία έρθει στη Βουλή για ΠΓΔΜ

Σημαντική χαρακτηρίζεται απο πολλούς η θέση που εξεφρασε σήμερα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ότι αφορά το Σκοπιανό μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Θα εξετάσουμε τη στάση μας αν έλθει οποιαδήποτε συμφωνία για το ζήτημα της ΠΓΔΜ στη Βουλή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης διαφοροποιούμενος εν μέρει από την ασάφεια για το «Μακεδονικό» που επιδείκνυε τον τελευταίο καιρό.

Ωστόσο, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα προσέλθω, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η συναίνεση θέλει δύο, ο κ. Τσίπρας δεν έχει δείξει καμία διάθεση για συναίνεση».

Είπε ότι αν κληθεί να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθεί. Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τους μέχρι τώρα χειρισμούς του, γιατί δεν επεδίωξε να ενημερώσει την αντιπολίτευση και αντίθετα αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας για να διχάσει την αντιπολίτευση και έκανε μυστική διπλωματία. Επίσης, πρόσθεσε, περιφρόνησε όσους έχουν αυξημένη εθνική ευαισθησία και διαδήλωσαν χαρακτηρίζοντάς τους όχλο. Η κυβέρνηση στην αρχή μιλούσε μόνο για το θέμα της ονομασίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέχεια προσήλθε στην δική μας γραμμή και έβαλε το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Διευκρίνισε ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη.

SHARE