Μητσοτάκης – Συνέντευξη: Θα τα καταφέρουμε! Δύσκολος ο επόμενος μήνας

Μήνυμα ψυχραιμίας αλλά και αποφασιστικότητας όσον αφορά την κρίση υγείας του κορονοϊού εκπέμπει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής.

https://www.zougla.gr/image.ashx?fid=2836587

Ο πρωθυπουργός  δηλώνει αποφασισμένος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από την πανδημία του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος και βασικό του μέλημα είναι να μη χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που μπορούν να σωθούν.

Όπως λέει, η χώρα μας έλαβε σκληρά μέτρα πιο γρήγορα από όλους με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα και παράλληλα να μην πέσουν όλα τα περιστατικά μαζί στο σύστημα υγείας, στο οποίο ζητά να έχουμε εμπιστοσύνη. “Ακούγαμε πάντα τους Έλληνες να ρωτάνε σε κρίσεις πού είναι το κράτος. Τώρα το κράτος είναι εδώ, λειτουργεί καλά ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία”, επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Ο Κ.Μητσοτάκης καλεί τους πιστούς να περιορίσουν τη μαζική προσέλευση στις εκκλησίες: “Κι εγώ πήγα να ανάψω ένα κερί, αλλά μόνος”, λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας  ότι περιμένει και θέλει τη συνεργασία της Εκκλησίας.

“Δεν φανταζόμουν όταν ανέλαβα πρωθυπουργός, που η πρώτη προτεραιότητα τότε ήταν η οικονομία και η δημόσια τάξη, ότι θα βρεθούμε ξαφνικά να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: μια κρίση έξαρσης του προσφυγικού, υποκινούμενη ουσιαστικά από την Τουρκία και ταυτόχρονα μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας, η οποία φαίνεται να παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις και σίγουρα θα έχει και σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία”.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι “Τέρμα το “μπάτε σκύλοι αλέστε” στα σύνορα”.
 

SHARE