Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Έχουμε πλήρες σχέδιο για επενδύσεις – Να είστε δίπλα στους εργαζόμενους

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, Τρίτη 18 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το οικονομικό του πρόγραμμα σε ομιλία που πραγματοποίησε στα μέλη του ΣΕΒ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πλήγμα που επέφερε στην επιχειρηματικότητα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Έχουμε πλήρη χαρτογράφηση επενδυτικών σχεδίων που είναι έτοιμα να δρομολογηθούν, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, καθιστώντας σαφές ότι προτεραιότητα της είναι να επιτύχει η χώρα ισχυρή ανάπτυξη.

Έχουμε δεσμευθεί για σημαντικά επενδυτικά κίνητρα, με ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, ρευστότητα μέσω μόχλευσης ευρωπαϊκών πόρων και πόρων του ΕΣΠΑ, την καθιέρωση δύο συντελεστών ΦΠΑ σε 11% και 22%, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας κι ένα μεγάλο πλέγμα βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε το Σεπτέμβριο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε, μεταξύ άλλων, για:

-Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων σε δύο χρόνια από το 28% στο 20%.
-Μείωση του φόρου στα μερίσματα άμεσα στο 5%
-Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

“Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%. Με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020. Και θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό αυτού του έτους”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κράτησε στην πρώτη γραμμή τα ισχυρά επενδυτικά κίνητρα (όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές), το νέο χωροταξικό πλαίσιο (με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα), τη δραστική απλούστευση των αδειοδοτικών διαδικασιών, τη ρευστότητα, τη γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς την αγορά.

“Πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε άμεσα αυτό το σχέδιο”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέδειξε το στοιχείο ότι οι αγορές αναγνωρίζουν πολύ θετικά την προοπτική της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διότι γνωρίζουν το μεταρρυθμιστικό στίγμα της οδού Πειραιώς.

«Αθέμιτες πρακτικές» δεν χωρούν, τόνισε, προσθέτοντας πως η στήριξη προς το επιχειρείν θα υπάρξει αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας αλήθειας που έχει παρουσιάσει και που στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα της σχέσης κράτους επιχειρηματικού κόσμου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα έστειλε σαφές μήνυμα στους εργοδότες πως εκείνος θα τους στηρίξει, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους.

“Όσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από τους επιχειρηματίες. Πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε φόρους και εισφορές, να προστατεύσετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζόμενους.

Αθέμιτες πρακτικές όπως η αδήλωτη, ανασφάλιστη εργασία δεν χωρούν. Η συμπίεση μισθού και η απειλή απόλυσης δεν νοούνται, όπως και η εργασία εκτός ωραρίου. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία μέσω stock options και εγώ είμαι θετικός για γενναίες φοροαπαλλαγές. Δώστε κάρτες σίτισης, δώστε κάρτες μέσων μεταφοράς και εγώ θα δώσω έκπτωση στους φόρους».

«Αναμένω να δουλέψουμε μαζί, να αναβαθμίσουμε προϊόντα και υπηρεσίες με ένα φορέα, να κλείσουμε το εμπορικό έλλειμα και να επενδύσουμε στην καινοτομία, ώστε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις στην ανταγνωνιστικότητα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Παρακολουθείτε την προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το μήνυμα της 26ης Μαΐου. Αντί να απολογηθεί, διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει έναν ανύπαρκτο αντίπαλο. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Όλοι ξέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει. Εμείς έχουμε υποχρεώση να μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε όσα προτείνουμε» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλήγοντας πως «Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει, διψάει να προχωρήσει μπροστά».

«Το διακύβευμα των εκλογών παραμένει κρίσιμο. Όταν εμείς αρνούμαστε την πόλωση και το διχασμό δε σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Προκρίνουμε αυτές οι εκλογές να είναι εκλογές της συμμετοχής. Γιαυτό και είναι σημαντικό για τον κόσμο της εργασίας στις 8 Ιουλίου να βρεθεί η Ελλάδα με μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

SHARE