Μητσοτάκης στο Open: Όλοι ξέρουν τον Ρασπούτιν, ας μην κοροιδευόμαστε

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» (σ.σ. υπόθεση Novartis) επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Open, κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες Αγγελή εφόσον εμπλέκουν πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να φτάσουν στη Βουλή, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα για την υπόθεση Novartis.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές και θα πρέπει να διερευνηθούν. Οι καταγγελίες θα φτάσουν στη Βουλή. Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ  τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”

Όσον αφορά στο ποιον αφορά το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όλοι τον ξέρουν. Και ο κ. Τσίπρας τον ξέρει, ας μην κοροϊδευόμαστε. Υπουργός του είναι. Δύο υπουργοί υπάρχουν στη Δικαιοσύνη. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε στην κυβέρνηση  άλλη μία απόπειρα κατασκευής fake news με αφορμή την αποστροφή του περί «οδοστρωτήρα» και επανέλαβε:
Θα είμαστε οδοστρωτήρας σε ό, τι εμποδίζει την επιχειρηματικότητα και κυρίως απέναντι στη γραφειοκρατία. Οι εργαζόμενοι θα είναι κερδισμένοι από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

  • «Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Προφανώς όμως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι θέλουν την αξιολόγηση».

«Θα αλλάξουμε τη λειτουργία του Κράτους συνολικά», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις παθογένειες του Δημοσίου και πρόσθεσε: «Κυριάκο, φτιαξε κράτος, μου λένε συνέχεια. Δεν είναι μόνο ζήτημα προσωπικού. Δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπόκεινται σε αξιολόγηση. Θα κάνουμε προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία κι άλλους τομείς, αλλά ειδικευμένου προσωπικού, όπου χρειάζεται, όπως στην αστυνομία, όπου υπάρχει μείζον θέμα».

«Θα μειώσω τη γραφειοκρατία, θα μειώσω τους φόρους, αλλά θα έχω κι απαιτήσεις. Θέλω οι επιχειρηματίες να δίνουν καλύτερους μισθούς, να προσέχουν τους εργαζόμενους», είπε.

«Οι αγορές προεξοφλούν μια πολιτική αλλαγή», είπε, τονίζοντας: «Σήμερα υπάρχει μία ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της ΝΔ. Δεν έχω τάξει πολλά πράγματα. Έχω πει συγκεκριμένα πράγματα που θέλω να κάνω. Έχω συγκεκριμένο σχέδιο για το πως θα φέρω στη χώρα επενδύσεις».

«Θα απαιτήσω από τους μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες να επιστρέψουν καταθέσεις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι «άμεσα θα καταργηθεί πανεπιστημιακό άσυλο» και χαρακτήρισε τα πανεπιστήμια «ορμητήρια μπαχαλάκηδων», κάτι που όπως είπε «θα τελειώσει».

«Το μετρό στα Εξάρχεια θα αλλάξει την όψη της περιοχής», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το κέντρο της Αθήνας είναι «το μεγάλο μου στοίχημα». «Δεν είμαι διατεθειμένος να συμβιβαστώ», είπε και υπογράμμισε: «Θα γίνει νέο αρχαιολογικό μουσείο με υπόγεια είσοδο και με πρόσβαση από το Πολυτεχνείο. Θέλουμε να γίνει η περιοχή εκπαιδευτικός πόλος. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουν εκεί μόλις 500.000 άνθρωποι».

Αναφερόμενος στην ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο είπε: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει επεισόδιο. Έχω διάθεση να οικοδομήσω νέα σχέση με την Τουρκία. Χρειάζονται δύο για να καθίσουμε στο τραπέζι και να περιορίσουμε την ένταση», ενώ όπως τόνισε, «είναι σημαντικό να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Ερντογάν. Υπό προϋποθέσεις η Τουρκία είναι ώριμη να κάνει κινήσεις. Έγινε, για παράδειγμα, με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης».

Σχολιάζοντας τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία είπε: «Υπάρχει ανάγκη για μια επικοινωνιακή εκστρατεία κατοχύρωσης της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Θα το επιδιώξω με τους τρεις περιφέρειες της Μακεδονίας».

«Τα πράγματα με την Αλβανία είναι περίπλοκα. Ο Ράμα θα πρέπει να αντιληφθεί, αν θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, να σέβεται τα θέματα της μειονότητάς μας», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «ακραίο και γραφικό» και πρόσθεσε: Ευχής έργον να μπορέσουμε να κρατήσουμε Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση εκτός Βουλής».

Σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε χθες ο πρωθυπουργός κατά του Γιάννη Στουρνάρα, είπε: «Δεν μπορεί να αποκαλεί μπακάλη τον κεντρικό τραπεζίτη. Δείχνει το ύφος και το ήθος αυτής της κυβέρνησης. Οι πολίτες τιμωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ και για μια αφόρητη έπαρση και αλαζονεία που ακόμα και σήμερα δείχνουν στελέχη του. Δεν έμαθαν τίποτα».

«Την τελευταία εβδομάδα έγιναν αίσχη στη Βουλή», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «Έχω εμπιστοσύνη στον ΠτΔ για το τι θα κάνει μεταξύ 1-7 Ιουλίου».

«Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να ψηφίσουν από το νέο τόπο διαμονής τους», είπε ακόμα.

Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν μου αρκεί να καταδικαστεί η κυβέρνηση, αλλά να υπερψηφιστεί η πολιτική που μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες. Η κυβέρνηση θα είναι μεταρρυθμιστική και θα φέρει τα πρώτα νομοσχέδια σε 3 μήνες. Θα είναι κρίσιμος ο Σεπτέμβρης, έχουμε ΔΕΘ, έχουμε προϋπολογισμό», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «Θα αντιληφθούν όλοι ότι τα πράγματα άλλαξαν».

 

SHARE