Μητσοτάκης σε Καραμανλή-Χρυσοχοίδη: Ψάξτε ποιος φταίει για την ταλαιπωρία στην Εθνική οδό

Ψάξε ποιος φταίει για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας που έκλεισε και στα δύο ρεύματα για πάνω από τέσσερις ώρες, η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους υπουργούς Κ.Αχ.Καραμανλή και Μ.Χρυσοχοίδη. Ο κ. Καραμανλής πήρε εντολή να καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης να εξετάσει τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας.

Νωρίτερα, με ειρωνικό ύφος, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε  την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, είπε: Να ένας ακόμη ορισμός του επιτελικού κράτους που δήθεν ιδρύθηκε επί κ. Μητσοτάκη.Επιτελικό λοιπόν είναι το κράτος που κατά τη διάρκεια μιας χιονόπτωσης-εδώ και μέρες προβλεπόμενης από την ΕΜΥ- δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτή ούτε τη μεγαλύτερη εθνική οδό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπήρξε σοβαρό τροχαίο συμβάν όπως άλλοτε.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο αρμόδιοι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης κινούν όλες τις διαδικασίες για να διερευνηθεί τι έφταιξε για την ταλαιπωρία των πολιτών και το κλείσιμο της Εθνικής Οδού που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας».

Οι νταλίκες δίπλωσαν στη Μακαλάσα

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr τις προηγούμενες ώρες, παρά το απαγορευτικό που υπήρχε για φορτηγά, κάποια από αυτά βρέθηκαν να κινούνται χωρίς αλυσίδες στην εθνική οδό. Στο ύψος της Μαλακάσας δίπλωσαν και χρειάστηκε πολύωρη και δύσκολη επιχείρηση για να τα βγάλουν στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε την Μαλακάσα όπου είχαν ακινητοποιηθεί τα οχήματα λόγω της κακοκαιρίας και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Νέας Οδού στις Αφίδνες.

SHARE