Μητσοτάκης: “Αλέξη, φύγε” -ΝΔ +9% – Βατερλό ΣΥΡΙΖΑ που “πλήρωσε” φόρους, αλαζονεία – Τρίτο το ΚΙΝΑΛ

 

Μεγάλη νίκη για την Νέα Δημοκρατία προβλέπει η Singular Logic με ενσωμάτωση του 10% των ψήφων. Η διαφορά είναι στις 9 ποσοστιαίες μονάδες!

Η νίκη της ΝΔ θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις (εκλογές τον Ιούνιο) και αποδίδεται αφενός στο “Μακεδονικό” και αφετέρου στην φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την αλαζονεία στελεχών του.

Σύμφωνα με εκτίμηση από 2000 εκλογικά τμήματα και με ενσωματωμένο το 10 % των ψήφων, η ΝΔ εξασφαλίζει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7,8%, το ΚΚΕ 5,5%, η ΧΑ 4,9%, η Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 4,1%, το ΜέΡΑ25 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ ο,8%, η ΛΑΕ 0,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,6%.

 

Χρώμα …μπλε στις Περιφέρειες πλην Κρήτης – “Παίζεται” μία την Κυριακή

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΥΝΕΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Για το καλό του τόπου πρέπει να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγεί σε εθνικές εκλογές. Αυτή είναι τελικά η μόνη καθαρή λύση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν μπορεί να υποχωρεί”, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης.

Ο Κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με αίσθημα ευθύνης αλλά κυρίως με σεμνότητα. «Η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και περιμένει σκληρή δουλειά».

«Μετά από τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ξαναπήγε στις κάλπες και έστειλε ένα καθαρό μήνυμα. Η ΝΔ αποτελεί την πρώτη και πολύ ενισχυμένη δύναμη της χώρας. Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή και αυτή η αλλαγή για την οποία μίλησα στην προεκλογική περίοδο ξεκίνησε. Στέκομαι μπροστά σας με απόλυτη ευθύνη της πατριωτικής μου ευθύνης. Σας παρουσίασα το πρόγραμμά μας και σας υποσχέθηκα ότι θα εργαστώ σκληρά για να αλλάξω την πορεία της πατρίδας μας. Για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει.Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Αντλώ δύναμη από όσους μας τίμησαν αλλά δεν ξεχνώ και τους συμπολίτες μας που έκαναν άλλες επιλογές. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την εμπιστοσύνη τους για να ενώσω την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και αυτών στις περιφέρειες και τους δήμους σηματοδοτεί ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της κυβέρνησης φαίνεται μικρός αλλά είναι αρκετός για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα, ιδίως όταν διαγράφονται νέοι εθνικοί κίνδυνοι και προβλήματα στην οικονομία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη νέα κυβέρνηση με νωπή την εμπιστοσύνη του λαού που να εξασφαλίζει τη σταθερότητα».

Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

«Ο Ελληνικός Λαός αποδοκίμασε τον κ. Τσίπρα και τις πολιτικές του. Ηττήθηκε και αποδείχθηκε χορηγός της Δεξιάς. Το Κίνημα Αλλαγής ενισχύεται και αποκτά νέα δυναμική στο κέντρο της πολιτικής σκηνής», δήλωσε η Φ. Γεννηματά για τα αποτελέσματα.

«Το ΚΙΝΑΛ είναι εγγυητής για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα. Εξελίξεις που θα βάλουν οριστικά στο περιθώριο τους φασίστες. Ευχαριστώ τους αγωνιστές της δημοκρατικής παράταξης που έδωσαν σήμερα αυτή τη δύναμη στο ΚΙΝΑΛ. Κάθε Ελληνας πολίτης νοιώθει ότι η καθαρή λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες»,

 

SHARE