Μητσοτάκης – Πάτρα: Εκβιαζόμενος πρωθυπουργός! Επίθεση σε Βούτση, Θάνου, ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Σε ομιλία του στην Πάτρα σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Ι. Χριστόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «πλειοψηφία της γκαζόζας» την κυβέρνηση και τόνισε ότι πραγματικά εξευτελίζει τη χώρα και την αξιοπιστία της.
«Η πλειοψηφία της γκαζόζας δεν είναι απλά ένα ανέκδοτο, ένα έξυπνο χάσταγκ στο twitter.Είναι μια κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση. Η Ελλάδα ήταν πάντα, ως προς τη θεσμική της παράδοση, μια ευρωπαϊκή χώρα στη Βαλκάνια.
Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους μας κατάντησαν μια βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ.Μητσοτάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για αναζήτηση ευκαιριακών πλειοψηφιών στη Βουλή και για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις προκειμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους ομάδα.
«Όλοι πια έχουν καταλάβει τι συμβαίνει.
Ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου.
Και ο κ. Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό.
Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας είναι τι ακριβώς φοβάται;
Τι είναι αυτό που ξέρει ο κ. Καμμένος και ο κ. Τσίπρας τρέμει μήπως αποκαλυφθεί;
Τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται μέχρι και την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του; Δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια του συνεταιρισμού.
Ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς.
Ζητάει και άλλα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα.

ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κάλεσε  τον Πρόεδρο της Βουλής να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, ειδάλλως, όπως είπε, «θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα-Καμμένου». Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά του κ. Βούτση, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε: «Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη.

Όπως και δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

ΠΝΕΥΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι ένα ένα πνεύμα ολοκληρωτισμού πάει να δηλητηριάσει τη δημόσια ζωή.
«Επωάζεται στα λόγια του πρωθυπουργού πως όποιος δεν συμφωνεί μαζί του είναι μη σκεπτόμενος και πως όποιος διαδηλώνει για την άποψή του είναι φασίστας.
Δεν έχει ξαναζήσει η χώρα τέτοια κατάντια, ο εν ενεργεία πρωθυπουργός να αποκαλεί περίπου ηλίθιους όσους πολίτες διαφωνούν με την πολιτική του.
Είναι μέγιστη προσβολή στη Δημοκρατία και δείχνει το βαθμό έπαρσης και αλαζονεία του κ. Τσίπρα και της παρέας του. Η φράση αυτή και το στίγμα που τη συνοδεύει θα τον ακολουθεί για πάντα», σημείωσε.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΟΥ

Βλέπουμε υπουργούς να ασκούν προσβλητική κριτική κατά της Δικαιοσύνης και να εκθέτουν συγκεκριμένους δικαστές. Βλέπουμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να προεξοφλεί δικαστικές αποφάσεις. Βλέπουμε στοιχεία μυστικών δικογραφιών να κοινοποιούνται αδιακρίτως. Βλέπουμε κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται ανώτατα δικαστήρια για να ενημερωθούν για την εξέλιξη εκκρεμών υποθέσεων. Βλέπουμε υποθέσεις να σέρνονται, πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούνται, προστατευόμενοι μάρτυρες να καταγγέλλουν ότι δέχονται πιέσεις και εισαγγελείς να αποπέμπονται ο ένας μετά τον άλλον» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βλέπουμε την προστατευόμενη του πρωθυπουργικού γραφείου κυρία Θάνου, τη μια μέρα να προεδρεύει στον Άρειο Πάγο και να στέλνει πολιτικές επιστολές σε ομολόγους της σε ευρωπαϊκά ανώτατα δικαστήρια. Την επόμενη να διαπραγματεύεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνδικαλιστικά θέματα του κλάδου ενόσω εκκρεμούσαν μεγάλες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική. Την μεθεπόμενη να αναλαμβάνει πολιτικά καθήκοντα δίπλα στον πρωθυπουργό. Και, τελικά, λίγο πριν την κατάρρευση της Κυβέρνησης να διορίζεται στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να αποτελέσει το μακρύ χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ελεγχθεί η αγορά».

ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ- ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΑΜΠΕ-ΕΡΤ

Ως προς τα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε μαζική και οργανωμένη επίθεση κατά της ελευθερίας της ενημέρωσης. Έκανε λόγο για «κυνική επιχείρηση ελέγχου του πεδίου των τηλεοπτικών αδειών», για «απόπειρα άλωσης του ΕΣΡ», καθώς επίσης και για «κατήφορο της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων».

«Καθυβρίζουν την αντιπολίτευση με χυδαίους χαρακτηρισμούς και βάλλουν έναντι όλων όσοι συμμερίζονται μια άλλη άποψη από τη δική τους.Ταυτόχρονα, παρέχουν διαρκές και βολικό βήμα στα κυβερνητικά στελέχη για να προπαγανδίζουν ανέξοδα τις πολιτικές τους».

Υποστήριξε επίσης πως «χθεσινοί εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ  μεταβλήθηκαν σε εκδότες καινούριων εντύπων, ξεχνώντας τα χρέη που είχαν από τα προηγούμενα» καθώς επίσης και ότι «η οσμή της νέας διαπλοκής, όμως, είναι ακόμη πιο αποκρουστική».

 

SHARE