Μητσοτάκης: Όλα γίνονται για την καρέκλα – Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στον Βόλο.

«Ο κ. Τσίπρας κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία. Τους έπνιξε στους φόρους για να προωθήσει τα δικά του κομματικά ρουσφέτια», ανέφερε στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης

«Είμαστε έτοιμοι σήμερα, να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Η χώρα τραυματίστηκε και πόνεσε πολύ αυτά τα τέσσερα χρόνια. Όσο και αν προσπαθεί να τα ωραιοποιήσει ο κ. Τσίπρας, εσείς ξέρετε…

Από τον κ. Τσίπρα θα θυμόμαστε τέσσερα πράγματα.

– Το πρώτο, ότι κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Έλληνες για να έρθει στην εξουσία.

– Το δεύτερο είναι ότι μας έπνιξε στους φόρους, για να χρηματοδοτήσει τα πελατειακά ρουσφέτια των κολλητών και φίλων του.

– Το τρίτο που θα θυμόμαστε είναι για τη βαθιά προβληματική Συμφωνία των Πρεσπών. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει χωρίς ΜΑΤ και κλούβες και να εξηγήσει στους Μακεδόνες γιατί αυτή η συμφωνία είναι τόσο καλή.

– Το τέταρτο είναι ο απόλυτος ευτελισμός της πολιτικής ζωής, η κατάντια του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Όλα γίνονται για την καρέκλα”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν οι εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, για να «τελειώσει αυτή η περιπέτεια». «Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να στηθεί η κάλπη τον Οκτώβριο, οι ευρωεκλογές θα είναι η ευκαιρία για τους πολίτες να στείλουν μήνυμα, ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή».

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα αναλωθεί να λέει ποσό κακός ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο τι θα κάνει η ΝΔ. «Το καθεστώς αυτό δεν θα φύγει εύκολα, θα συνεχίσει με κρεσέντο σκανδαλολογίας και λάσπης, θα απαντάμε στην Βουλή και θα μιλάμε θετικά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε:

«Πρόκειται για μια  προβληματική συμφωνία. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει ο κ. Τσίπρας. Συνεχίζει και σήμερα τη μαύρη προπαγάνδα, ότι η ΝΔ είναι ένα συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων ακροδεξιών, ότι ταυτιζόμαστε με ακραίους Ευρώπης, όπως ο Ορμπάν. Να ακούει προσεκτικά όσα λέω δημόσια. Πήγα στο Φόρουμ των Δελφών και είπα ότι η ΝΔ θα στείλει επιστολή για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Ορμπάν στο ΕΛΚ»

«Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη πως εγώ διεκδικώ μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα για να τα δώσω στους πλουτοκράτες. Μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα σημαίνουν λιγότεροι φόροι και μικρότερες εισφορές αλλά και κοινωνική πολιτική για τους πιο αδύναμους», είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα φτάσει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να καλύψει 800 χιλιάδες συμπολίτες μας.

«Θα δώσουμε 2.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα. Επί Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, είτε δημοσίου, είτε ιδιωτικού», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

SHARE