Μητσοτάκης: Κυβέρνηση ικανών που μπορούν να κάνουν δουλειά – Θα σώσουμε τη ΔΕΗ

Στις “νάρκες” που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, όπως μεταδίδει ο skai.gr.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει την ευθύνη της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, ότι δεν ξέραμε». Και σε ό, τι αφορά τη στελέχωση της κυβέρνησης δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι ποσοστώσεις και οι κομματικές ισορροπίες αλλά «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά»

Εστίασε στη ΔΕΗ, τονίζοντας  ότι η “καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο”. Εννοείται πως η ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, θα διασώσει τη ΔΕΗ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας  

«Ξέρω πού θέλω να είμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου» δηλώνει. Το 2021 θα συστήσουμε στον κόσμο μια αναγεννημένη Ελλάδα.

 Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς όπου βρέθηκε χθες, δήλωσε ότι «θα κλείσουμε την προεκλογική εκστρατεία με μία μεγάλη ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη»,  υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στην στήριξη της Μακεδονίας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε εκ νέου την ανάγκη να είναι οι Έλληνες ενωμένοι ενόψει των προκλήσεων που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

«Γνωρίζουμε από την ιστορία μας, ότι το Έθνος μας μεγαλουργεί μόνο όταν είναι ενωμένο. Και η πολιτική απάντηση που θα δώσετε στις 7 Ιουλίου δεν θα είναι μόνο μια επιβράβευση του προγράμματός μας. Θα είναι και ένα μήνυμα απέναντι στο διχασμό, την πόλωση, τα ψέματα, τον λαϊκισμό, σε όλα όσα βιώσαμε αυτά τα τελευταία 4 χρόνια».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «αποφασίστηκε μια συμφωνία ερήμην του ελληνικού λαού που πλήγωσε όλους τους Έλληνες» και επανέλαβε τη δέσμευση του για  «μια μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία για την ελληνικότητα της πραγματικής Μακεδονίας».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους του Κιλκίς και συνομίλησε με πολίτες. Επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας όπου συνάντησε και τον Δήμαρχο του Κιλκίς. Στη συζήτηση που είχε, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως είναι ανάγκη «στις 7 Ιουλίου να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε και μία στάση στο περίπτερο του ΚΙΝΑΛ για να χαιρετήσει τα στελέχη που βρίσκονταν εκεί.

SHARE