Μητσοτάκης: Έρχονται νέα μέτρα – “Θα μειώσω τους φόρους” – Δηλώσεις για Σκόπια, Ρουβίκωνα, Μαρέβα

 

«Δικαιωνόμαστε απόλυτα όταν λέμε για τέταρτο μνημόνιο, έρχονται νέα μέτρα», δήλωσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Τάκη Χατζή και το «Ακραίως» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την οικονομία, τις επενδύσεις, τα Σκόπια, τον Ρουβίκωνα και την επίθεση στον Γ.Μπουτάρη,  ενώ απάντησε και “στα fake news για τις of shore”.

Για την επομένη των εκλογών: «Και αυτοδύναμος να είμαι θα επιδιώξω συνεργασία, με ένα γενικότερο προσκλητήριο δυνάμεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσεται σε αυτές τις δυνάμεις. Οι ΑΝΕΛ είναι στην ίδια κατηγορία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλημμα δεν είναι δεξιά ή αριστερά, είναι πρόοδος ή λαϊκισμός».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τα συμπληρωματικά μέτρα 5,2 δισ. ευρω δεν συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο.  Είναι πρόσθετα μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε πως είναι «αδιαπραγμάτευτη δέσμευση μου είναι η μείωση της φορολογίας. Μείωση στο φόρο για τις επιχειρήσεις στο 25% και μετά στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση φόρου στα μερίσματα. Αν έχουμε υπεραπόδοση, με τη φιλική στις επενδύσεις πολιτική μας, θα συζητήσουμε και για μειώσεις εισφορών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για «εισαγωγική φορολογική κλίμακα 9% έως 10.000 ευρώ εισόδημα»

«Στόχος μου είναι να κερδίσω διαπραγματευτική αξιοπιστία. Στη συνέχεια θα διαπραγματευτώ με τους εταίρους τα πλεονάσματα αφού δεν θα χρειάζονται ως ενέχυρο για την αξιοπιστία της κυβέρνησης», εξήγησε.

Υποστήριξε επίσης πως στόχος του ίδιου είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα και θα ξανατάξει για να μην χάσει. Οι πολίτες θα κρίνουν, τους έχω εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Δίνω ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψεύδους».

«Τι παραπάνω από εμάς είχε η Πορτογαλία; Τίποτα. Εμείς έχουμε περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν είχε Τσίπρα και Καμμένο η Πορτογαλία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δεν έχει τίποτα να πει για το μέλλον».

«Τραγικές στρεβλώσεις στις συντάξεις χηρείας. Μας απασχολεί πολύ το θέμα. Θα το επανεξετάσουμε και θα μιλήσουμε συγκεκριμένα γι’ αυτό. Θέλουμε να ενημερωθεί ο κόσμος για τις μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις. Η κυβέρνηση να πει τι και πόσο κόβει με το τέταρτο μνημόνιο»,  σημείωσε.

Χαρακτήρισε «σύνθετη υπόθεση» τον επανυπολογισμό των συντάξεων και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ειδοποιητήρια στους συνταξιούχους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Fake news» της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο ίδιος θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο.

«Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα γίνουν απολύσεις, θα γίνουν μετακινήσεις για κάλυψη θέσεων».

Σημείωσε πως «Το νέο δημόσιο που οραματίζομαι θα συνεργάζεται καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα» και υποστήριξε πως χρειαζόμαστε «Λιτό και αποτελεσματικό δημόσιο όπου θα πιάνουν τόπο τα χρήματα του πολίτη. Δεν θα κάνουμε απολύσεις αλλά όχι και προσλήψεις με την ταχύτητα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τόνισε πως ο ίδιος προτείνει μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις ενώ δήλωσε πολύ υπερήφανος για το έργο που άφησε ως υπουργός.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Μιλώντας για το θέμα των επενδύσεων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως σήμερα δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση.

«Δεν έχουμε ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό που είναι κεντρικός πυλώνας για την ανάπτυξη. Έχουμε πολύ συγκεκριμένα μέτρα στο πρόγραμμα μας για να γίνει η Ελλάδα φιλική χώρα προς τους επενδυτές. Ο πλούτος παράγεται από τους ιδιώτες και το καταλαβαίνει πλέον ο κόσμος. Να αφήσουμε τον έλληνα ελεύθερο να δημιουργήσει», είπε.

«Πολλές επενδύσεις κάθονται στο γραφείο του υπουργού και δεν τις υπογράφει», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Έχω δώσει δείγματα γραφής για τις μεταρρυθμιστικές μου προθέσεις».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

«Από την πρώτη στιγμή βάλαμε το εθνικό πλαίσιο για ολοκληρωμένη λύση πακέτο με αλλαγή συντάγματος και οριστική απαλοιφή των αλυτρωτισμών. Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι απαραίτητη. Θα μπορέσω να τοποθετηθώ όταν έχω συγκεκριμένη υπόθεση. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι συζητάει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Είναι η χειρότερη δυνατή ονομασία. Είναι το erga omnes του αλυτρωτισμού» είπε για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο πρωθυπουργός είτε δε γνώριζε τι σημαίνει «Ίλιντεν» ή αδιαφόρησε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μίλησε με τον αμερικανό πρέσβη και το είπε την άποψη του για το θέμα εξηγώντας πως ο ίδιος δεν αφήνει περιθώρια να δεχθεί πιέσεις.

Εξήγησε πως αν γίνει πρωθυπουργός λύση στο Σκοπιανό θα υπάρξει όταν κρίνει ότι τα εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούνται καλύτερα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

Αναφερόμενος στις απειλές που δέχθηκε από μέλος του Ρουβίκωνα σημείωσε: «Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι. Το πρόβλημα με τον Ρουβίκωνα είναι ευρύτερο. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που ανέχεται αν όχι υποθάλπτει τη βία.

«Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα που ενέχουν χαρακτήρα της απειλής», πρόσθεσε.

«Στην Τήνο συνελήφθησαν μέλη του Ρουβίκωνα και η δικαιοσύνη πήρε την απόφαση της. Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Βουλή με 30 διμοιρίες όχι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πως «υπαρχουν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ της βίας χαμηλής έντασης και αυτή την υψηλής. Στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια γενιά που μπορεί να καταλήξει στην τρομοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως από το 2008 είχε ασκήσει κριτική για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την μεγάλη κρίση και τόνισε πως οι πολίτες σήμερα αισθάνονται βαθιά ανασφαλείς. «Υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ληστείες και ιδιαίτερα στις βίαιες», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι θέμα πολιτικής βούλησης» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως είναι γνωστά τα μέλη της ομάδας αφού δημόσια τοποθετούνται και μάλιστα επώνυμα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

«Η βία είναι βία είτε προέρχεται από τα δεξιά είτε από τα Αριστερά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε πως είναι καταδικαστέα όλα τα περιστατικά βίας και η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως ο κ. Μπουτάρης «ως δήμαρχος δεν έχει πετύχει» αφού η επιτυχία και η αποτυχία κρίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών.

Υποστήριξε επίσης πως «οι πολίτες που κινούνται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές» και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν στηρίζει την αστική Δημοκρατία» ενώ δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ

Ερωτώμενος για τις επιθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο  για «χυδαίες προσωπικές επιθέσεις που καθοδηγούνται από τα υπόγεια του Μαξίμου» .

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατία  υπογράμμισε ότι «δεν θα τους ακολουθήσω. Είναι θλιβερό για το δημόσιο βίο να πέφτει τόσο χαμηλά. Την υπόθεση θα την ξεκαθαρίσει  η Δικαιοσύνη στην οποία έχει προσφύγει η σύζυγός μου. Δεν θα ακολουθήσω τον .κ. Τσίπρα, δεν θα κατασκευάσω fake news. Για ποιες off sore μιλάνε; Έχουν δοθεί απαντήσεις. Αν θέλουν να χτυπήσουν, ας χτυπήσουν εμένα.”

SHARE