Μητσοτάκης: Δεν χρειαζόμαστε πιστοληπτική γραμμή – Ο Τσίπρας είναι αμετανόητος

Την Κυριακή οι πολίτες θα κρίνουν αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα μείνει η χώρα στην παρακμή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον «Real FM» και τον Νίκο Χατζηνικολάου, εξαπολύοντας «πυρά» στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Για αποχή

«Η υποχρέωση των πολιτών μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες, έκκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες, γιατί αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. θα αποφασίσουν οριστικά αν θα κλείσει ο δεκαετής κύκλος της λιτότητας ή αν θα συνεχίσουμε στην παρακμή, τη στασιμότητα και την υπερφορολόγηση».

Για το ντιμπέιτ

«Το ζήτημα είχε συμφωνηθεί για 1η Ιουλίου, ο Τσίπρας μάς είπε ότι δεν μπορεί γιατί θα ήταν στη Σύνοδο. Τελικά, παράτησε τη Σύνοδο και πήγε σε κομματική εκδήλωση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος».

«Δεν ήθελε να κάνει συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Ο κατά τα άλλα υπέρμαχος του πολιτικού πολιτισμού, χθες από την Πάτρα απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του παλιού ΠΑΣΟΚ και τους είπε να μην ψηφίσουν τον γιο του αποστάτη. Το 1965 δεν ήμουν ούτε καν στον οικογενειακό προγραμματισμό».

Για τη συνέντευξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

«Καλώς έκανε ο κ. Τσίπρας και πήγε στον ΣΚΑΪ και έσπασε το εμπάργκο, Οι πολιτικοί δεν μπορούν να στοχοποιούν μέσα και δημοσιογράφους».

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αμετανόητος και αδιόρθωτος, δεν πήρε κανένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Ψάχνει πάντα μια αρένα για να πλακωθεί και εκεί φαίνεται η “γύμνια” του».

Για το Μάτι

«Ελάχιστα έχουν γίνει στο Μάτι. Έχουμε σχέδιο με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Έχουμε φιλόδοξο σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, θα αλλάξουμε τη νομοθεσία της Πολιτικής Προστασίας και θα επενδύσουμε στην πρόληψη. Θα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα αποφασίζει την ώρα της κρίσης».

«Σαν το Μάτι υπάρχουν 50 οικισμοί στη χώρα, που χτίστηκαν εντός δασικών περιοχών»,

Για τα επιδόματα

«Όσα επιδόματα δίνονται, θα συνεχίσουν να δίνονται. Αλλά μια κοινωνία δεν μπορεί να στηρίζεται στα επιδόματα, αυτή δεν είναι βιώσιμη πολιτική κατά της λιτότητας».

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενισχυθεί και με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ»

«Θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης, αυτή είναι η λύση, γιατί η υπερφορολόγηση διέλυσε τη μεσαία τάξη».

Για τα πρώτα νομοσχέδια

«Τα πρώτα νομοσχέδια θα ψηφιστούν εντός του καλοκαιριού, με το πρώτο να αφορά στην αναδιοργάνωση του κράτους. Αμέσως μετά, θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών. Τον Οκτώβριο θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, με άμεση ισχύ από 1/1/2020 με μείωση φόρου επιχειρήσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ. Θα υπάρξει άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από τον Σεπτέμβριο του 2019».

«Για το 2019 δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια, γιατί ο κ. Τσίπρας πήρε ένα επίδομα που δίνεται στο τέλος του χρόνου και το έδωσε προεκλογικά τον Μάιο».

Για τις εκλογές και την επόμενη μέρα

«Οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη μας και θεωρούν ότι αυτά που λέμε είναι λογικά και βιώσιμα».

«Δεν ζητώ περίοδο χάριτος, γιατί ξέρω ότι δεν θα την έχω».

«Έχουμε προετοιμαστεί σιωπηλά και χωρίς αλαζονεία για την επόμενη μέρα. Ο προγραμματισμός για το επόμενο εξάμηνο για το νομοθετικό έργο είναι έτοιμος. Υπάρχουν έτοιμα νομοσχέδια και ένα σύστημα παρακολούθησης του νομοθετικού έργου. Θα υπάρξει μηχανισμός αξιολόγησης των υπουργών, όπως υπήρχε βαθμολόγιο βουλευτών».

Για τα νέα πρόσωπα της Κομισιόν

«Ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα που συμφώνησε στην επιλογή του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν»

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

«Θα νομοθετήσουμε εντός του πρώτου τριμήνου θα φέρουμε το νομοσχέδιο για τους Έλληνες του εξωτερικού. Πιστεύω ότι θα βρούμε τις 200 ψηφους που χρειάζονται».

Για τον εκλογικό νόμο

«Σκοπός μας είναι να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις, να εξασφαλίσουμε πως η χώρα θα έχει σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση».΄

«Θέλουμε έναν εκλογικό νόμο που να δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα, με το μπόνους των 50 εδρών που δίνεται ανεξάρτητα από το ποσοστό.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Σχεδόν με όλα τα κόμματα αποκλείεται η συνεργασία. Μόνο με το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε,αλλά είναι ο απόλυτος αχταρμάς».

«Ζητώ από τους ψηφοφόρους αν θέλουν σταθερή κυβέρνηση να δώσουν τη μόνη λύση που υπάρχει, ψηφίζοντας ΝΔ».

Για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης

«Οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου ήταν προσωπική άποψη, που δεν την αντιλαμβάνομαι».

«Δεν υφίσταται ζήτημα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, γιατί η χώρα δεν τη χρειάζεται».

«Στόχος μας είνα να φτάσουμε γρήγορα την επενδυτική βαθμίδα και να μπούμε στη νέα ποσοτική χαλάρωση».

Για φόρους, εισφορές και ΕΝΦΙΑ

«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί συνολικά 30% μέσα σε δύο χρόνια»

«Θα μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές και για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και για τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Για τις επικουρικές συντάξεις

«Αυτό που απαντώ είναι αυτό που περιγράφω ως ασφαλιστικό με τρεις πυλώνες, που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες. Προφανώς και υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις. Η μεταβατικότητα γίνεται με απόλυτο σεβασμό στις επικουρικές συντάξεις. Ο κ. Τσίπρας ή είναι άσχετος ή είναι συκοφάντης. Μπορεί και τα δύο».

Για την επένδυση στο Ελληνικό

«Η ΚΥΑ που εκδόθηκε ακατανόητα λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές θα ανακληθεί αμέσως. Θα εκδοθούν οι 2 ΚΥΑ που είναι συμβατές με τη σύμβαση του Δημοσίου με τον επενδυτή, ώστε να αρχίσει η επένδυση το συντομότερο δυνατόν».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ποτέ το έργο και νόμιζε ότι με την ΚΥΑ θα δυσκολέψει την επόμενη μέρα για τη ΝΔ».

Για την ασφάλεια

«Η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τη θεωρούσε πολυτέλεια».

«Θα προσλάβουμε άμεσα 1.500 αστυνομικούς και θα τους βγάλουμε στους δρόμους, επανασυστήνοντας την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύοντας την ομάδα ΔΙΑΣ. Θα προμηθετούμε νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα και περιπολικά και θα στηρίξουμε τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται σε δύσκολες επιχειρησιακά περιοχές».

Για το μεταναστευτικό

«Θα αλλάξουμε άμεσα το καθεστώς για τις αιτήσεις ασύλου»

«Η χώρα χρειάζεται πρωθυπουργό που να πιστεύει ότι η θάλασσα έχει σύνορα»

SHARE