Μητσοτάκης: Ανάπτυξη 4%, διατήρηση αφορολογήτου, όχι στους Ρουβόκωνες

Mε κυβέρνηση ΝΔ η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να φτάσει σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News 24/7, επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας για τα πλεονάσματα».

Αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψή του πως «δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν σήμερα να εξαπατηθούν με το επίδομα που δίνεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές», είπε και εμφανίστηκε φιλόδοξος να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, «ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να δίνει χρήματα στα παιδιά και στα εγγόνια. Γι’ αυτό δεν έχω ακούσει τίποτα από την άλλη πλευρά», σημείωσε και εκτίμησε ότι «το Μητσοτάκης – Τσίπρας το βράδυ των εκλογών θα γράφει 1-0».

Αναφερόμενος στο αφορολόγητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση έχει ψηφίσει την μείωση του αφορολόγητου που σημαίνει ένας συνταξιούχους που παίρνει 700 ευρώ θα πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος 450 ευρώ».«Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ώστε όλοι μαζί να την ψηφίσουμε και να στείλουμε ομόθυμο μήνυμα ότι δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ»

Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής στο σπίτι τους με ταξί».

«Το πρόβλημα εδώ είναι ευρύτερο. 20-30 τραμπούκοι εκβιάζουιν την λληνική δημοκρατία γιατί όλα αυτά γίνοταν σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν δολοφόνο. Η εντύπωση που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει μια ανεξήγητη ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα βίας που συνδέονται με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο».

Στόχος μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες. Είναι βαθιά διχαστικό το μήνυμα “ή με τους πολλούς ή με τους λίγους”» και υπογράμμισε ότι «θα ήθελα το μήνυμα να είναι τόσο ξεκάθαρο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία το βράδυ της 26ης Μαίου ότι υπάρχει πολιτική αλλαγή». Όπως υπενθύμισε, εξάλλου, «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του».

SHARE