Μητροπολίτης Άνθιμος: Προσευχηθείτε στο σπίτι σας -Η χάρη του Θεού δεν εγκλωβίζεται σε στεγανά

Άλλος ένας Ιεράρχης με μυαλό: Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος σε ανακοίνωσή του, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας αυξάνουν επιδημικά. Οπωσδήποτε πολλοί συνάνθρωποί μας είναι φορείς του μικροβίου. Για αυτό, σας παρακαλώ πολύ, ο Επίσκοπός σας, να μείνουμε πλέον κλεισμένοι στα σπίτια μας».

Επίσης, συστήνει στους πιστούς να περιορίσουν τις παρουσίες τους στους ναούς. Και το εξηγεί, υπογραμμίζοντας: «Φαίνεται περίεργο που σας ζητώ κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι το θέλημα του Θεού για το καλό όλων μας. Να μην έχετε ενδοιασμούς και ενοχές για την αποχή σας αυτή. Να εξασκήσετε την αγάπη σας προς το Θεό και τους συνανθρώπους σας με θερμή προσευχή μπροστά στο προσωπικό σας προσκυνητάρι. Το μυστήριο της ευσεβείας δεν έχει όρια. Η χάρη του Θεού δεν εγκλωβίζεται σε τοπικά και γεωγραφικά στεγανά».

Ακόμη, κάνει γνωστό ότι οι ναοί θα λειτουργούν μόνο κάθε Κυριακή πρωί για να τελείται η Θεία Λειτουργία, από τις 9:00 μέχρι τις 10:00, με έναν ιερέα μόνο και έναν ψάλτη.

«Τις υπόλοιπες ιερές Ακολουθίες και τους λαοφιλείς Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, σας συστήνω και σας παρακαλώ να τις τελείτε στα σπίτια σας. Να μετατρέψετε τα σπίτια σας σε Εκκλησίες και έτσι, διόλου δεν θα διακοπεί η κοινωνία μας με το Χριστό», αναφέρει ο Άνθιμος.

SHARE