Μήνυση από τους επιβάτες για το ατύχημα με το τρένο στη Λιβαδειά

Εισαγγελική έρευνα για την ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας IC-54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) έξω από τη Λιβαδειά και την εν στάσει σύγκρουσή της με άλλη μηχανή του ΟΣΕ, με συνέπεια τον πολύωρο εγκλωβισμό των επιβατών, την έκθεσή τους σε κίνδυνο ζωής και την κατά περίπτωση πρόκληση σωματικών βλαβών προτίθεται να ενεργοποιήσει το δικηγορικό γραφείο Δαλιάνη – Λαδή, εκπροσωπώντας μεγάλο αριθμό επιβατών της συγκεκριμένης αμαξοστοιχίας. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα κατατεθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους, τα γεγονότα αυτά απαιτούν αναμφίβολα, παράλληλα με τον έλεγχο της υπόθεσης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων και την ενδεχόμενη έγερση αστικών αξιώσεων από την πλευρά των παθόντων, ενδελεχή διερεύνηση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για την αναζήτηση των υπαιτίων των τελεσθέντων αδικημάτων.

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι, οι επιβάτες της εν λόγω αμαξοστοιχίας βίωσαν τις συνέπειες ανεπίτρεπτων σφαλμάτων και ολιγωριών, ενώ η προκλητική απουσία των υπευθύνων κατά τη μακρά διάρκεια του εγκλωβισμού τους επέτεινε τον εις βάρος τους κίνδυνο.

Η διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών στο βασικό μέσο σταθερής τροχιάς που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας αποτελεί ένα φαινόμενο ασύνηθες σε τέτοια έκταση στο δυτικό κόσμο, για το οποίο μέχρι και σήμερα ουδείς έχει λογοδοτήσει, αναφέρεται από το δικηγορικό γραφείο.

SHARE