Μηνύματα Μητσοτάκη σε νησιώτες, πρόσφυγες και μετανάστες

Έκκληση στους νησιώτες να πέσουν οι τόνοι και να αποδεχθούν την κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών του τέταρτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, στην Αλεξανδρούπολη, ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε εκ νέου ότι οι νέες δομές είναι προς όφελος των νησιωτών, ενώ απευθύνθηκε και στους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έρχεστε» καθώς «ο δρόμος δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας».
«Ήδη από χτες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις.
Οι νέες δομές κατασκευάζονται μακριά από αστικούς ιστούς.
Εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου και όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης από εκεί.
Η πολιτική της Ελλάδας άλλαξε.
Τα σύνορα στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται.
Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις κοινωνίες στα νησιά, επιτέλους οι αποφάσεις υλοποιούνται.
Κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μετριάσουν οι αντιδράσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Είναι προς όφελος να φτιαχτούν σύγχρονες δομές που θα αντικαταστήσουν τις προβληματικές σήμερα δομές.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρόλα αυτά πιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα.
Μην έρχεστε.  Ο δρόμος για την Ευρώπη στον οποίον σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας.  Σταματά στα νησιά και από εκεί ξανά στο δρόμο της επιστροφής».

SHARE