Μήνυμα Μέρκελ στη νέα ιταλική κυβέρνηση: Ελάφρυνση χρέους γιοκ

German Chancellor and head of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel toasts during the Trudering festival in Munich, Germany, May 28, 2017. REUTERS/Michaela Rehle

 

Η Α.Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Fankfurter Allgemeine Sonntagszeitung στέλνει μήνυμα στη νέα ιταλική κυβέρνηση,καθώς φαίνεται καθαρά πως αποκλείει το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ιταλικού χρέους.

“Η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει το μπλοκ σε μια ένωση διαμοιρασμού του χρέους”

Όπως μεταδίδει το Reuters, ερωτηθείσα για τα δημοσιεύματα που φέρουν τα κυβερνώντα κόμματα της Ιταλίας να θέλουν άφεση χρέους ύψους 250 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, η κ. Μέρκελ είπε πως μια ένωση αλληλεγγύης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μια ένωση χρέους.

Σήμερα το χρέος της Ιταλίας ξεπερνά τα 2,3 τρισ. ευρώ (αντιστοιχεί στο 23,4% του δημόσιου χρέους της ευρωζώνης) και η χώρα χρειάζεται να καταβάλλει ετησίως τόκους ύψους σχεδόν 80 δισ. ευρώ για να το εξυπηρετήσει.

«Θα προσεγγίσω τη νέα Ιταλική κυβέρνηση ανοικτά και θα συνεργαστώ μαζί της αντί να κάνω εικασίες για τις προθέσεις της», δήλωσε. Ανέφερε πάντως πως είναι έτοιμη να συζητήσει με την ιταλική κυβέρνηση το πώς θα μπουν περισσότεροι νέοι στην αγορά εργασίας.

SHARE