Μήνυμα Γεωργιάδη στις τράπεζες: Αν καθυστερείτε να δίνετε την εγγυημένη ρευστότητα στις επιχειρήσεις θα έχετε επιπτώσεις

Μήνυμα στις τράπεζες ότι ενδεχόμενη κωλυσιεργία από πλευράς τους στην υλοποίηση του προγράμματος ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω των εγγυήσεων που θα λάβουν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, θα σημάνει και επιπτώσεις στη συμμετοχή τους σε αυτό, απηύθυνε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι το Παρατηρητήριο Ρευστότητας που δημιουργήθηκε, θα παρακολουθήσει τις πρώτες 30 ημέρες του προγράμματος που ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί και διαφορετική μεταχείριση των τραπεζών ανάλογα με τον τρόπο που «τρέχουν» το πρόγραμμα.

«Το παρατηρητήριο έγινε ακριβώς για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουμε, γιατί νομοθετικά δεν μπορείς να παρέμβεις στις τράπεζες. Αλλά θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πώς δίνουν τα χρήματα οι τράπεζες. Αν μετά τις 30 μέρες δούμε ότι υπάρχουν τράπεζες που τρέχουν κι άλλες που μένουν πίσω, τότε θα επιβραβεύσουμε τις πρώτες και θα τιμωρήσουμε τις δεύτερες αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Κι ας πάρουν λιγότερα χρήματα. Γιατί εμάς πολιτική μας απόφαση, είναι ότι τα προγράμματα τα φτιάχνουμε είναι για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, είχε επισημάνει ότι το Υπουργείο και η ΤτΕ δεν μπορούν να παριστάνουν τους παρατηρητές των καταγγελιών για προσκόμματα των τραπεζών στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων εν μέσω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

 

SHARE