ΜΗΛΟΣ: Ασφαλές νησί χωρίς ιό, με Κέντρο Υγείας και αεροδρόμιο που…ξεχάστηκε από το υπουργείο Τουρισμού

Αβάσιμο και λυπηρό χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Μήλου Εμ.Μικέλης το γεγονός ότι το νησί δεν   συμπεριλαμβάνεται, με βάση τις ζώνες επικινδυνότητας, σε αυτήν των ασφαλών προορισμών. Δεν παρουσίασε κανένα κρούσμα του ιού, έχει αεροδρόμιο και καθημερινή ακτοπλοική συγκοινωνία, έχει και ένα πολύ καλά στελεχωμένο Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί μάλιστα και τα γύρω νησιά, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την περίπτωση κρούσματος.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Μανώλης Μικέλης δήμαρχος Μήλου - Milos Voice

«Όπως ενημερωθήκαμε, το Υπουργείο Τουρισμού έχει χωρίσει σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας τη χώρα, βάσει δύο σημαντικών κριτηρίων: την προσβασιμότητα σε υποδομές υγείας και την δυνατότητα ελέγχων για τον κορωνοïό.

Σας εκφράζουμε, δια της παρούσης επιστολής μας, την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την ανακοίνωση των Υπουργείων σας, που είδε το φως της δημοσιότητας και ανησύχησε αδίκως τους δημότες, τους επιχειρηματίες και τους τουριστικούς πράκτορες, διότι δεν περιλαμβάνεται το νησί μας στους ασφαλείς προορισμούς.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ως προς τη διασύνδεση του νησιού μας με την Ηπειρωτική Ελλάδα, η Μήλος διαθέτει αεροδρόμιο που φιλοξενεί καθημερινά πτήσεις δύο (2) εταιρειών καθώς και ασφαλές λιμάνι όπου, κατά τους τουριστικούς μήνες επτά (7) εταιρείες επέλεξαν το νησί μας ως σταθμό τους.

Χαμηλές πτήσεις για το αεροδρόμιο της Μήλου - Milos Voice

Το γεγονός αυτό καθιστά τη μετάβαση από το νησί μας στην Πρωτεύουσα και τα λοιπά νησιά ασφαλή, συνεχή και με συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες ολιγόχρονη. Επίσης, η Μήλος διαθέτει ενεργό Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.Μ.) που εξυπηρετεί και τα γειτονικά νησιά της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας. Προσφάτως στο Κ.Υ.Μ. διατέθηκε εξοπλισμός (όπως isolation box και αναπνευστήρες, ασπίδια, μάσκες, ολόσωμες φόρμες,κτλ) από την Περιφέρεια, το Δήμο και ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και σε περιπτώσεις ασθενών που φέρουν συμπτώματα COVID-19 καθώς και ιατρικό προσωπικό που μπορεί έως και να διασωληνώσει ασθενή.

ΤΟ ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ – ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ

Μεταξύ άλλων, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι ειδικές εξετάσεις, με λήψη δειγμάτων στους δημότες μας, από ομάδα/κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που αποστείλατε. Αξίζει να σημειωθεί πως έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα ιού στη Μήλο.

Κρίνουμε, λοιπόν, αβάσιμο και λυπηρό το γεγονός ότι δεν έχετε συμπεριλάβει το νησί μας στους ασφαλείς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2020. Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την περίπτωση της Μήλου διότι αυτή η ανακοίνωση αποτελεί τουριστική “πληγή” στην ανάπτυξη του νησιού μας. Αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες.»

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μήλου

Εμμανουήλ Μικέλης

 

SHARE