Μικροεπεισόδια στα συλλαλητήρια Αθήνας -Θεσσαλονίκης για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια

Με μικροεπεισόδια ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ενώσεις και σωματεία, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και παρουσία ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια.

Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά», συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πορεύτηκαν μέχρι τη Βουλή.

Ομάδα διαδηλωτών έριξε μια βόμβα μολότοφ καθώς και κόκκινες μπογιές εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ στο ύψος της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη συνέχεια -και κατά την αποχώρηση τους- διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην Πανεπιστημίου.

 

 

entasi-sto-panekpaideytiko-syllalitirio-sto-kentro-tis-athinas1

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Από επεισόδια συνοδεύτηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αντιεξουσιαστές που κινούνταν προς τον χώρο του ΑΠΘ εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότοφ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε χρήση χημικών. Κατά πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγές.
SHARE