Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Ισχυρές απώλειες στην Κορέα από Samsung

«Βουτιά» έκανε η μετοχή της Samsung αλλά και των εταιρειών που σχετίζονται με τον νοτιοκορεατικό κολοσσό, μετά την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters ότι ο κληρονόμος της Samsung, Τζέι Λι, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2,5 ετών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σεούλ έκρινε τον Λι ένοχο για δωροδοκία, υπεξαίρεση και απόκρυψη κερδών από εγκληματικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το Reuters.

Η μετοχή της Samsung Electronics υποχώρησε πάνω από 4% πριν μπορέσει να «μαζέψει» μέρος των απωλειών στο 3,75%. Η Samsung C&T έχασε πάνω από 7,49% ενώ η Samsung Heavy Industries υποχώρησε κατά 3,31%.

Ο δείκτης  Kospi έχασε 2,33%.

Οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την Κίνα. Συγκεκριμένα, η Κίνα σημείωσε ανάπτυξη 2,3% το 2020. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν επέκταση του ΑΕΠ κατά μόλις 2%, ωστόσο οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας μειώθηκαν κατά 3,9%.

Οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν άνοδο με τον  Shanghai composite να ενισχύεται κατά 0,84%,

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης  Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,79%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης  Nikkei σημείωσε απώλειες 0,97% και έκλεισε στις 28.242,21 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 0,6% και έκλεισε στις 1.845,49 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο  S&P/ASX 200 έχασε 0,78% και έκλεισε στις 6.663 μονάδες.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times υποχώρησε κατά 0,74%. Οι εξαγωγές εκτός πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6,8% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, έναντι πρόβλεψης των οικονομολόγων για αύξηση 0,3%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έχασαν 0,31%.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Wall Street είναι κλειστή λόγω αργίας.

SHARE