Μεγάλη “βουτιά” στο πετρέλαιο – Σε πτώση και ο χρυσός

 

Μετά τις απαισιόδοξες προβλέψεις της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας για τις τιμές πετρελαίου αυτό το έτος (το αμερικανικό αργό στα 29,34 δολ. το βαρέλι το 2020, τιμή μειωμένη κατά 23% από την πρόβλεψη του Μαρτίου, το Brent στα 33,04 δολ. για το 2020, τιμή μειωμένη κατά 24%) σημειώθηκε βουτιά στις τιμές των συμβολαίων.

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Μαΐου έχασε  9,4% και έκλεισε στα 23,63 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουνίου υποχώρησε  3,6% στα 31,87 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δύο υπερδυνάμεις του OPEC+, σημειώνουν πρόοδο στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής, τερματίζοντας τον πόλεμο τιμών που έχει πλημμυρίσει την αγορά με ποσότητες πετρελαίου που δεν μπορεί να απορροφήσει καθώς η ζήτηση κατρακυλά εν μέσω της πανδημίας.

ΧΡΥΣΟΣ

Απώλειες σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη, χάνοντας τα αρχικά του κέρδη που τον οδήγησαν νωρίτερα πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.700 δολ. ανά ουγγιά που αποτελεί το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τα τέλη του 2012. Το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έχασε  0,6% και τερμάτισε τις συναλλαγές στα 1.683,70 δολ η ουγγιά.

 

SHARE