Μεγάλη πτώση στη Wall Street – Ξεθώριασε νωρίς η μείωση επιτοκίων

Ισχυρή πτώση στην Wall Street , καθώς ξεθώριασε γρήγορα η  αιφνιδιαστική κίνηση της Federal Reserve να μειώσει το επιτόκιό της κατά 50 μονάδες βάσης για να αντιμετωπίσει την απειλή της επιδημίας του κοροναϊού.

Ο Dow Jones χάνει 937,86 μονάδες (-3,49%) στις 25.791,84 μονάδες. Ο Nasdaq χάνει 327,25 μονάδες (-3,64%) στις 8.625,80 μονάδες, ενώ ο S&P 500 χάνει 105,45 μονάδες (-3,44%) στις 2.983,99 μονάδες.

“Αν και τα θεμελιώδη είναι ισχυρά, η μείωση των επιτοκίων ήταν αναγκαία υπό το πρίσμα του κινδύνου στην οικονομία από τον COVID-19, αναφέρει η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την κίνηση της Fed, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Jerome Powell τόνισε ότι “η εξάπλωση του κοροναϊού έχει δημιουργήσει νέες προκλήσεις και κινδύνους” για την αμερικανική οικονομία.

Ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας ο Powell επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να αναλάβει εκ νέου δράση αν χρειαστεί, επισημαίνοντας πάντως ότι “μας αρέσει η τρέχουσα πολιτική μας”.

Η κίνηση της Fed ακολουθεί τη δέσμευση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είχαν σήμερα τηλεδιάσκεψη για την αντίδραση τους στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού, ενώ στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα τους “να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουν ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη”. Οι υπουργοί δεν αναφέρουν ωστόσο συγκεκριμένα μέτρα ή πρωτοβουλίες στην ανακοίνωση τους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

H Fed άλλαξε το κλίμα στη Wall – Ανακάμπτουν δυναμικά οι δείκτες

Η αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από τη Fed, άλλαξε το κλίμα στη Wall Street με τους αμερικανικούς δείκτες να ανακάμπτουν δυναμικά από απώλειες έως 1,4%.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη +0,21% στις 26.758 μονάδες

ο S&P 500 κινείται με κέρδη +0,39% στις 3.102 μονάδες

Ο  Nasdaq σημειώνει άνοδο +0,44% στις 8.991 μονάδες.

Ωρα 16:40

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά το χθεσινό ράλι και ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της G7 τόνισαν ότι είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου του κορωνοϊού, αλλά δεν ανακοίνωσαν συγκεκριμένα μέτρα.

Τηνίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ απηύθυνε έκκληση προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων  προκειμένου να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο από την έξαρση του κορωνοϊού.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 26.552 μονάδες

Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,58% στις 3.073 μονάδες

Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,54% στις 8.898 μονάδες

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,3% στα 47,8 δολάρια το βαρέλι

Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,6% στα 1.604 δολάρια ανά ουγγιά

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,113 δολ./ευρώ.

 

SHARE