Μεγάλη πολιτική κόντρα για τον Λιγνάδη: Μενδώνη, Μητσοτάκης, Τσίπρας, κόμματα

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα έργα και τις ημέρες-νύχτες του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Άγρια κόντρα και μεταξύ της νυν και της πρώην υπουργού Πολιτισμού, της κ.Κονιόρδου, η οποία σημειωτέον ήταν πρωταγωνίστρια του στους “Πέρσες”.

Ο ίδιος ο κ.Λιγνάδης, με δηλώσεις του στο MEGA και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δεν απαντά στην ουσία των όσων του αποδίδονται και επισημαίνει ότι “το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

ΕΞΕΛΙΞΗ

Σημαντική κατάθεση, που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας, έλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος ερευνά τις καταγγελίες.
Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα, πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα, χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ

Μενδώνη: O Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος – Mε εξαπάτησε-Κανένας δεν ήξερε-Ούτε ο Μητσοτάκης ούτε η υπουργός του Συριζα Λ. Κονιόρδου

 

Μητσοτάκης: Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την απεχθή σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

 

Τσίπρας: Επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση η υπόθεση Λιγνάδη

 

Μαξίμου: Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τους Χαϊκάλη -Κιμούλη που διόρισε; -Χυδαία εκμετάλλευση

 

Γεννηματά: Υποκρισία και θράσος από Μενδώνη-Μητσοτάκη

 

 

ΚΚΕ: Δεν παραγράφονται οι ευθύνες Μενδώνη-Μητσοτάκη για την υπόθεση Λιγνάδη

 

 

Κονιόρδου : Η Μενδώνη καλύπτει τον Λιγνάδη με αλαζονική αυθαιρεσία

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΜΕΣΩ MEGA ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Τη δική του απάντηση, μέσω του MEGA, σε όσα είπε για εκείνον η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, χωρίς όμως επί της ουσίας να απαντήσει στις καταγγελίες που του αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Λιγνάδης εξηγεί πως «το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί».

Ακόμα, ζητά «να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λιγνάδη

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο κ. Λιγνάδης σχετικά με τις φήμες πως θα βγει σήμερα  ένταλμα σύλληψης του, τονίζει πως δεν έχει λάβει καμία καταγγελία. «Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, μόλις πάρω κάτι στα χέρια μου θα δω πως θα το αντιμετωπίσω», σημειώνει, συμπληρώνοντας πως θα κινηθεί βάσει των θεσμών. Σχετικά με τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε – «όχι, όχι, δεν θέλω να σας πω αυτή τη στιγμή τίποτα, τόσο καιρό βλέπετε ότι δεν έχω εμφανιστεί χωρίς να κρύβομαι φυσικά, αλλά δεν έχω εμφανιστεί για να μιλήσω, δεν θέλω να μπω σε αυτό το πράγμα γιατί θα αδικήσω και τον εαυτό μου και μπορεί να αδικήσω και άλλους, και δεν θέλω», λέει στην «Κ». Όσον αφορά στην παραίτηση του, ο κ. Λιγνάδης λέει πως εξήγησε τους λόγους όταν παραιτήθηκε – «είδα έναν κυκλώνα να έρχεται και λέω θέλω να αποσυνδεθώ από το θεσμικό ή το πολιτικό εν πάσει περιπτώσει και να προστατεύσω τον εαυτό μου ως άτομο πια», συμπληρώνει.

Όταν όμως ερωτάται από την «Κ» για αυτό τον «κυκλώνα», ο ίδιος λέει πως δεν θα μπει σε διαδικασία να τον κρίνει – «τα πράγματα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο». «Δεν ξέρω τι είναι όλος αυτός ο κυκλώνας, όλο αυτό έτσι ας το πούμε έτσι χωρίς να θέλω να το αξιολογήσω, ένα λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί πριν από οποιοδήποτε άλλο, apropos οποιασδήποτε άλλης άσκησης δικαιοσύνης και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, με πιέζει γιατί δεν μπορεί κανείς να τα βάλει με αυτό», λέει ο κ. Λιγνάδης. «Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», τονίζει, και συμπληρώνει. «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί. «Δεν νομίζω», δηλώνει στην «Κ», «ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

 

SHARE