Μεγάλες συγκεντρώσεις και επεισόδια σε Μυτιλήνη – Χίο (video)

Μεγάλη πορεία πολιτών και φορέων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Διαβολόρεμα και την Καράβα, σημεία εισόδου προς την επιταγμένη έκταση του Καβακλή, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, στα συγκεκριμένα σημεία κάτοικοι των περιοχών συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, ιδιαίτερα στην περιοχή της Καράβας από τη μεριά του Μανταμάδου.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή της Καράβας, έχει ξεσπάσει φωτιά σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στο δρόμο μετά από τις συνεχείς ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων που εκτόξευσαν άνδρες των ΜΑΤ.

Tρεις είναι οι εστίες της φωτιάς με την Πυροσβεστική να έχει επικεντρωθεί στην πρώτη που είναι και η μεγαλύτερη εστία.

Η μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς.

 

Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.

Πηγή: Stonisi

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Έκκληση στους νησιώτες να πέσουν οι τόνοι και να αποδεχθούν την κατασκευή των κλειστών κέντρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών του τέταρτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, στην Αλεξανδρούπολη, ο Κ.Μητσοτάκης υποστήριξε εκ νέου ότι οι νέες δομές είναι προς όφελος των νησιωτών, ενώ απευθύνθηκε και στους ίδιους τους πρόσφυγες και μετανάστες λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έρχεστε» καθώς «ο δρόμος δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας».
«Ήδη από χτες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές εγκαταστάσεις.
Οι νέες δομές κατασκευάζονται μακριά από αστικούς ιστούς.
Εκεί θα εξετάζονται τα αιτήματα ασύλου και όσοι δεν το δικαιούνται θα επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης από εκεί.
Η πολιτική της Ελλάδας άλλαξε.
Τα σύνορα στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται.
Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις κοινωνίες στα νησιά, επιτέλους οι αποφάσεις υλοποιούνται.
Κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και να μετριάσουν οι αντιδράσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
Είναι προς όφελος να φτιαχτούν σύγχρονες δομές που θα αντικαταστήσουν τις προβληματικές σήμερα δομές.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρόλα αυτά πιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα.
Μην έρχεστε.  Ο δρόμος για την Ευρώπη στον οποίον σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα της Ελλάδας.  Σταματά στα νησιά και από εκεί ξανά στο δρόμο της επιστροφής».

SHARE